Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 30 december 2014

Wascontainer AW Materieel levert forse besparing op

Steeds meer gemeenten kiezen voor ondergrondse containers. AW Materieel heeft een wascontainer ontwikkeld waarmee ondergrondse containers snel en ergonomisch, in één gang, geleegd en gereinigd kunnen worden. De wascontainer staat op een kraanhaakwagen en is gemakkelijk op- en afzetbaar.

2014-10-06 13.35.25.jpg"HVC is zeer tevreden met de nieuwe wascontainer."

HVC heeft onlangs een nieuwe wascontainer afgenomen bij AW Materieel om het wassen en ledigen van ondergrondse containers voortaan in eigen beheer te gaan verzorgen. Hiermee wordt jaarlijks een forse besparing behaald.

De kraan tilt de ondergrondse containers uit de grond, leegt ze in de wascontainer en de waskoppen wassen de ondergrondse container vervolgens van binnen grondig schoon. De zuil kan met de geïntegreerde hogedrukreiniger worden gereinigd. De UWC3.5-14 heeft een RVS schoonwatertank van 3,2 kubieke meter, en een afvalwatertank van 3,5 kubieke meter. Het slib wordt tijdens de reiniging gescheiden van het afvalwater. De wascontainer is ook leverbaar met een zuig-unit, zodat ook het reinigen van de put van de ondergrondse container in dezelfde werkgang, met hetzelfde voertuig te realiseren is. Deze multifunctionele inzet van één kraanhaakwagen is een van de redenen dat een grote kostenbesparing gerealiseerd kan worden. Daarnaast is de wascontainer zeer gemakkelijk te bedienen en heel eenvoudig opgebouwd, zodat er weinig is wat kapot kan gaan. Dit verhoogt het gebruiksgemak en het houdt de onderhoudskosten laag. Veel delen hebben een dubbele functie zodat de machine ook erg compact gebouwd is.

Enthousiast

2014-10-15 11.01.46.jpg“Deze 4-assige haakwagen is de nieuwste aanwinst in de verhuurvloot.”

AW Materieel heeft een eigen ingenieur in dienst, die, op basis van ervaring met eerder gebouwde machines, een compleet nieuwe machine heeft getekend. Alle medewerkers hebben korte lijnen met de gebruikers van de verhuurwagens en opbouwinstallaties, zodat al deze ervaringen meegenomen konden worden. De eerste klanten zijn behoorlijk enthousiast over deze nieuwe machine, en met deze stap kan AW Materieel de klanten nog breder bedienen.

AW Materieel is een veelzijdig bedrijf, dat naast de machinebouw reinigingsvoertuigen verhuurt, repareert en reviseert. In de hele bedrijfsvoering is het maken van keuzes die goed zijn voor mens en milieu vanzelfsprekend. Het pand van het bedrijf is CO2-neutraal en gevestigd op het Ecopark in Emmeloord. Elke wagen in de verhuurvloot is gespecificeerd voor de reinigingsmarkt; dat wil zeggen dat comfort voor de chauffeur, bedieningsgemak en een laag brandstofverbruik voorop staan. AW Materieel streeft naar een langdurige relatie met klanten en leveranciers, en de medewerkers krijgen volop mogelijkheden om zich optimaal te ontplooien in hun werk, waarbij werkplezier voorop staat.


Vakblad Afval! november 2014 (nummer 8)