Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 23 mei 2016

Kortere levertijden, rendabele service

Molok dichter bij haar klanten in de Benelux

Molok Ltd, de Finse ontwerper van de Deep Collection methode voor afval, brengt de assemblage van containers dichter bij haar klanten in de Benelux-landen met een nieuwe terminal in het Belgische Arendonk. Zo worden de levertijden verkort en staan zij garant voor rendabiliteit.

CityScape_Finland.jpgDe moderne CityScape is ideaal voor openbare plaatsen zoals parken en winkelstraten.

“Via de nieuwe terminal leveren wij het grootste deel van de containers die verkocht worden in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zuid-Europa.  Met deze service worden de Molok-producten dichter bij de klanten gebracht en verkorten we de levertijden van drie weken tot enkele dagen”, legt Area Export Manager van Molok, Kari Korhonen uit. In de nieuwe terminal kan Molok de klanten van dienst zijn in het Nederlands, Frans en Engels.

Kortere levertijden, rendabel transport

De containers van Molok in het Finse Nokia worden onafgewerkt naar België vervoerd. In de Support Terminal worden de door klanten bestelde framings, aanvullende opties en deksel gemonteerd. “Zo kunnen we dezelfde hoeveelheid containers in twee vrachtwagens vervoeren in plaats van vijf voordien, wat de concurrentiekracht van de Deep Collection-containers op de Centraal-Europese markt verhoogt. De kostenbesparing speelt in het voordeel van onze klanten, terwijl de ecologische voetafdruk van onze producten aanzienlijk afneemt”, aldus Korhonen.

P1220935.JPGKey Accountmanager Christophe Siccard verzorgt de commerciële en logistieke ondersteuning en coördineert de activiteiten in de assemblagehal.

In de nieuwe terminal in België worden in eerste instantie de populairste MolokClassic-containers van 3000 en 5000 liter geassembleerd. Louis Blockx nv, partner van Molok, stelt de terminalruimte ter beschikking.

Groeiende export

Vorig jaar steeg de omzet van Molok met ongeveer 40 procent. De export was verantwoordelijkheid voor meer dan de helft van die stijging. Met de kennis die Molok met het Support Center opdoet, hoopt het bedrijf een soortgelijke dienstverlening uit te bouwen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In China heeft Molok reeds een samenwerkingsovereenkomst opgestart.

Wereldwijde bekendheid

Molok is in geen tijd uitgegroeid tot een wereldwijd bekend systeem van afvalinzameling met miljoenen gebruikers en is geniaal in zijn eenvoud. De afvaloplossing van Molok-oprichter Mr. Veikko Salli bestaat uit een verticale constructie die voor 60 procent onder de grond zit. Dit biedt tal van voordelen. Door de grote opslagcapaciteit van de afvalcontainer moet deze minder vaak geledigd worden dan bovengrondse rolcontainers, waardoor men bespaart op afvalinzameling.

P1220901.JPGHet Support Center in Arendonk is volledig ingericht voor vakkundige assemblage van de Molok-containers.

Het systeem houdt daarnaast bovengronds ruimte vrij voor andere activiteiten en zorgt ervoor dat het scheiden van afval op een gemakkelijke, aangename en veilige manier verloopt. Door de koele ondergrond is er bij warm weer minder geurhinder rond het afvalopslagpunt. Deep Collection is dé oplossing voor een doeltreffende en kostenefficiënte opslag van verschillende soorten afval.

Van parkeerplaatsen naar woningen en parken

De eerste Molok-containers verschenen op openbare parkeerplaatsen, waar de voordelen van het Deep Collection-systeem al gauw duidelijk werden. Vervolgens werd de methode toegepast bij appartementengebouwen, parken, stranden, containerparken en bedrijven. Met het Molok-systeem kan men in woonwijken afval scheiden zonder veel plaats in te nemen en de afvalopslag laten opgaan in het landschap. Bewoners kunnen de vrijgekomen ruimte benutten voor andere doeleinden, zoals parkeergelegenheid of speelterrein. Het straatbeeld wordt aangenamer, het is veiliger en het milieu wordt minder belast.

Op containerparken vormen Molok-containers een eenvoudig te installeren en efficiënte opslagmethode, aanpasbaar aan het aantal gebruikers en afvalsoort. Om het Molok-systeem te gebruiken, zijn geen aparte opslagruimtes of -gebouwen nodig. Dat bespaart kosten en ruimte en beperkt het risico op vandalisme. In parken is Molok een duurzame en budgetvriendelijke oplossing voor afvalverzameling. Ook steeds meer bedrijven zien de gunstige invloed van Molok op hun imago.

Uitgebreid en veilig

Door de jaren heen werd naast de tijdloze ronde MolokClassic-container een scala aan nieuwe varianten en producten ontwikkeld, van een compacte 300L tot een ruime 5000L. Het meest recente resultaat van de voortdurende innovatie bij Molok Ltd is de MolokDomino. De vierkante containers worden gemaakt van duurzaam vezelbeton en hoogwaardig polyetheen. Ook deze lijn van kubusvormige modules kan worden aangepast aan het soort afval dat erin wordt verzameld en is bovendien gemakkelijk te moduleren naargelang de beoogde toepassing. Een ander resultaat van onze recente productontwikkeling zijn de volledig bovengrondse MolokFestival-containers en de modern vormgegeven CityScape-vuilniscontainers voor stadscentra.

Molok_emptying-page-001.jpgHet verticale ontwerp van de Molok-containers is ruimtebesparend.

Alle Molok-producten hebben de volgende voordelen: kwaliteit, duurzaamheid, netheid, gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid. Dankzij de duurzame materialen en de uitgebreide dienstverlening voor wisselstukken en onderhoud gaan de Molok-containers gegarandeerd meerdere decennia mee. Onderdelen die het meest blootstaan aan slijtage, zoals de framing, zijn gemakkelijk te herstellen of te vervangen.

Het legen van de containers verloopt veilig en ergonomisch. Met een kleine kraanwagen worden de containers op een nette manier geledigd. De ophaler van het afval hoeft bovendien geen zware containers te verplaatsen.

Meer informatie:www.molok.com,+32 (0)3-7470990


Vakblad Afval! april 2016 (nummer 2)