Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 12 februari 2018

GipsRec.nl nieuwe verwerker gipsafval

GipsRec.nl is de nieuwe verwerker van gipsafval, voornamelijk gipskarton en -blokken. Ook de verwerking van gasbeton als monostroom behoort tot de mogelijkheden.

20171128_114447.jpgGips klaar om gerecycled te worden.

GipsRec.nl gaat in de Groningse plaats Farmsum gips en gasbeton recyclen voor hergebruik in gipsplaten. Het geproduceerde poeder wordt door een lokale producent van gipsplaten gebruikt in de productie van nieuwe gipshoudende bouwmaterialen.

Beproefde technologie

Dit concept is niet nieuw, maar de benadering van GipsRec.nl is dat wel. Door gebruik te maken van de beproefde technologie en kennis van EGRS.LTD kan het bedrijf een constant eindproduct en schone reststromen garanderen. Dit resulteert in een concurrerend tarief voor recycler en overheid.

De moderne technologie en state of the art zeefsystemen zorgen voor een gegarandeerde output van gipspoeder dat aan de hoogste normen voldoet. GipsRec.nl kan terugvallen op ervaringen die EGRS.LTD heeft opgedaan in de reeds geleverde en operationele installaties in Ierland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Australië.

Operationeel

Om klanten de mogelijkheid te bieden aan te leveren  heeft GipsRec.nl haar locatie aan het metaalpark 7 in Farmsum inmiddels operationeel. Diverse klanten uit binnen en buitenland weten sinds oktober 2017 de weg naar het bedrijf te vinden.


Vakblad Afval! december 2017 (nummer 8)


Auteur: