Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 04 oktober 2018

WSS Infocard Systems solide in afvaltechnologie

WSS Infocard Systems BV heeft zijn sporen verdiend in de markt van de afvalverwerking. Het bedrijf uit Soesterberg, opgericht in 1992, heeft zich gespecialiseerd in de registratie van mini-containers op inzamelvoertuigen, selectieve toegangscontrole (ondergrondse) containers, toegangscontrole bij milieustraten en vulgraadmeters.

Het eerste registratiesysteem voor inzamelvoertuigen voor mini-containers in Nederland kwam uit de koker van WSS. Als pionier speelde het bedrijf een grote rol op het gebied van selectieve toegangscontrole voor ondergrondse containers. Neem daar ook de toegangscontrole milieustraten bij en er kan gesproken worden van een compleet bedrijf, dat samen met klanten de meest innovatieve toepassingen bedenkt voor afvalmanagement. Met een eigen ontwikkel- en serviceafdeling in Nederland is WSS met korte lijnen flexibel en slagvaardig.

Wss2.pngSmart Waste Vulgraadmeters zijn eenvoudig te installeren op inzamelmiddelen.

Smart Waste Vulgraadmeter

Eén van de producten van het bedrijf is de Smart Waste Vulgraadmeter. Er zijn al meerdere vulgraadmeters op de markt, maar de Smart Waste van WSS is wel één van de weinige met een betrouwbare meting. Het in Europa ontwikkelde en geproduceerde product bestaat uit een draadloze sensor die het vulniveau bewaakt en eenvoudig in iedere container te installeren is.
De gegevens van de sensor worden draadloos doorgegeven en zijn direct beschikbaar voor analyse in de softwaretoepassing. De sensoren zijn ook beschikbaar met de nieuwste communicatietechnologie Narrowband IoT standaard. Deze technologie  is ontwikkeld om op een efficiënte manier een grote hoeveelheid nieuwe Internet of Things apparaten en diensten te ondersteunen en via het internet te verbinden.
De robuustheid van de waterdichte sensor zorgt ervoor dat hij geschikt is om onder alle weers- en werkomstandigheden zijn werk te doen. De batterij heeft een levensduur tot tien jaar. Naast het verzorgen van de niveaumeting zorgt de sensor ook voor de temperatuurmeting en er is optioneel ook GPS voor locatiebepaling beschikbaar.

Smart Waste Navigator

De Smart Waste Navigator is ontworpen voor het inzamelvoertuig. Tevens kan er via de Navigator vanuit kantoor gecommuniceerd worden met de chauffeur. Deze optimalisatie zorgt ervoor dat het legen van halfvolle containers tot het verleden behoort. Doordat de containers tijdig geleegd worden, zal er ook geen sprake van stank- en ongedierteoverlast meer zijn. De applicatie zorgt voor een besparing op de inzet van de inzamelvoertuigen waardoor de CO2-emissie beperkt wordt.

Het kernwoord efficiënt past goed bij WSS. Of het nu gaat om het registeren van afvalinzameling of het efficiënt legen van containers, het zijn allemaal middelen die bijdrage aan een beter milieu. Kortom, hightech in het groen!


Vakblad Afval! augustus 2018 (nummer 5)