Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 07 november 2018

Nieuw model één-wals verkleiningsmachine

Doppstadt introduceert de Inventhor Type 9

Met de intelligente verkleiningsmachine Inventhor Type 9 presenteert Doppstadt een nieuwe langzaamdraaiende verkleiner in de hoogste prestatieklasse. De verkleiner herdefinieert de maatstaven in kwaliteit en prestatie op de markt.

DS_INV_EINSATZ-6045-1026.jpgDe Inventhor Type 9 van Doppstad.

De Inventhor Type 9 onderscheidt zich in de markt met een combinatie van innovatieve mechanische oplossingen, oekomstgeoriënteerde besturings- en regelingsconcepten en een nieuw Noise-Emission-Concept (NEC). Hiermee is de intelligente verkleiningsmachine een interessante oplossing voor de milieubewuste en economische recyclingbranche. Door het modulaire en servicegeoriënteerde ontwerp en de chassisvarianten, is de Inventhor Type 9 geschikt voor onder andere stationaire inzet en de dienstverlenende branche.

Nieuw concept

De Inventhor Type 9 is de eerste machine van een hele nieuwe verkleiningsgeneratie bij Doppstadt. Van aandrijving tot snel wisselbare onderdelen – aan alles is toekomstgericht gedacht. De nieuwe VarioDirect Drive overtuigt al snel bij het opstarten, houdt de doorvoercapaciteit bij extreem zwaar werk op het hoogste niveau en maakt toekomstige applicatie-gerelateerde programma’s mogelijk. Vanaf de geladen stilstand start de verkleiningswals onmiddellijk met maximaal aandrijfvermogen.

DS_INV_EINSATZ_Muell-6837-1021_RZ klein.jpgDe verkleiningsmachine in actie.

In uitstootgassen zet Doppstadt in op minimalisering van de emissienorm: de Inventhor Type 9 voldoet met de uitstoot van uitlaatgassen aan de normen van Tier 4 maar ook aan Stufe V. Bovendien levert de verkleiner zijn prestaties met een extreem laag geluidsniveau. Ook qua toegankelijkheid biedt de verkleiningsmachine nieuwe oplossingen. De kamklep biedt ruime toegang tot de verkleiningsruimte en maakt daarmee een ergonomische en snelle omwisseling van onderdelen mogelijk. De nieuwe grote deuren van GFK-materialen vergemakkelijken het dagelijks onderhoud.

Thor’s wapen

De Inventhor Type 9 is innovatief en sterk. Doppstadt laat dit terugkomen in de naam van de machine. ‘Inventhor’ is een samenstelling van het Engelse woord inventor (uitvinder) en Thor, wat staat voor Thor’s hamer, het magische wapen van de Germaanse god.

De Doppstadt-groep

De familieonderneming Doppstadt met vestiging in Velbert werd in 1965 opgericht. Waar het bedrijf in het begin gericht was op de ontwikkeling van landbouwmachines, is Doppstadt tegenwoordig wereldwijd actief als oplossingenen full-service-aanbieder in alle gebieden van milieutechnologie en de winning van waardevolle stoffen. De groep bestaat uit de vestiging Velbert voor de ontwikkeling van prototypes en productie, de vestiging Wülfrath voor verkoop en service, en de vestiging Calbe voor de serieproductie. Het bedrijf heeft 700 medewerkers in dienst en beschikt over een internationaal dealernetwerk met partners in meer dan veertig landen. De importeur van Doppstadt in de Benelux is C. van der Pols & Zn BV. Voor meer informatie over oplossingen van Doppstadt kan contact worden opgenomen met Piet van der Pols.


Vakblad Afval! oktober 2018 (nummer 6)