Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 14 november 2018

Vernieuwd concept voor Recycling 2018

Vakbeurs Recycling richt zich de aankomende editie op de gehele afvalketen. Behalve aandacht voor ontwikkelingen in recycling en verwerking van afval is er ook aandacht voor inzameling, transport, sortering en opslag van afval. Verder zijn er een Bouw en Sloop Area, Schroot en Metaal Area en wordt er hard gewerkt aan het realiseren van een demoplein.

181016 Recycling-Afb-HR-CMYK2.jpgDe kracht van Recycling 2018 zit in de combinatie van ontmoeting, kennisdeling, presentatie en demonstratie. Aankomende editie wordt er een plattegrond gelanceerd met een volledig nieuwe indeling. De beursvloer is ingedeeld in verschillende schakels binnen de volledige (afval)keten. Dit geeft de bezoeker een overzichtelijk beeld van de exposantenindeling en waar hij zich bevindt in de afvalketen. Het hart van de beursvloer wordt gedragen door twee kennistheaters, een innovatie- en start-up-paviljoen en verschillende kennispartners en brancheverenigingen. Hier wordt het rijke randprogramma georganiseerd, waarbij wordt ingespeeld op thema’s uit de branche, zoals de circulaire economie, bron- versus nascheiden en CO2-uitstoot. Tevens wordt het Recyclingsymposium van BRBS Recycling, FHG en Envaqua naast Recycling georganiseerd.

181016 Recycling-Afb-HR-CMYK3.jpgDemoplein

Vanuit de wens en behoefte van professionals uit de industrie en bouw- en sloopsector is de organisatie op dit moment druk met het realiseren van een demoplein. Op dit Demoplein kunnen bezoekers diverse machines in werking zien van verschillende spelers op het gebied van grondverzet,- recyclingmaterieel en aanverwante vakgebieden.

Samenwerking met Asbestos

Verder heeft de vakbeurs dit jaar een specifiek gedeelte op de beursvloer ingericht waar aandacht is voor bouw- en sloopafval en schroot- en metaalrecycling. De zogenoemde Bouw- en Sloopafval Area staat tevens in verbinding met vakbeurs Asbestos. Deze beurs wordt voor het eerst tegelijkertijd in Evenementenhal Gorinchem georganiseerd. Asbestos is hét platform waar bezoekers de totaaloplossing op het gebied van asbest vinden. Met het oog op 2024, waarin alle asbesthoudende daken vervangen of verwijderd dienen te zijn, is een vakbeurs als Asbestos onmisbaar. Meer informatie: www.asbestosvakbeurs.nl

181016 Recycling-Afb-HR-CMYK5.jpgNaar de beurs

Vakbeurzen Recycling en Asbestos vinden op 20, 21 en 22 november plaats in Evenementenhal Gorinchem.
Gratis tickets zijn te bestellen op:

www.recyclingvakbeurs.nl met registratiecode 71808006 of op

www.asbestosvakbeurs.nl met registratiecode 71882007.


Vakblad Afval! november 2018 (nummer 7)