Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 12 februari 2019

Groeien door samenwerking

Kwalitatief hoogwaardige producten en services leveren in een informele, professionele omgeving: zo werken medewerkers van AW Materieel & AW Machinery elke dag met veel plezier. AW Materieel verhuurt innovatieve reinigingswagens aan gemeenten en particuliere bedrijven. AW Machinery bouwt en ontwikkelt in eigen beheer machines voor de reinigingsmarkt.

AW werkplaats.jpgIn de service werkplaats van AW worden de eigen auto's onderhouden en wordt onderhoud, reparaties en revisies verzorgd aan opbouwen voor derden.

Graag laten AW-eigenaren Gert-Jan en Denise van Wieren zich inspireren door de open managementstijl van de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler. Zij vinden het belangrijk om te zorgen voor een werkplek waar mensen zichzelf kunnen zijn en daarmee het beste uit zichzelf kunnen halen. Vrijheid, eerlijkheid en transparantie gaan boven alle tijdelijke belangen: integriteit is een vanzelfsprekendheid. Met veel zorg is de afgelopen jaren een team collega’s opgebouwd die dezelfde normen
en waarden uitdragen. “Je kunt op deze manier bergen verzetten met elkaar. Dat merken we al jaren aan een gestage groei van onze bedrijven, met een vaste groep klanten en leveranciers,” vertelt Denise van Wieren.

Modern materieel

De verhuurvloot van AW Materieel bestaat uit achterladers, (kraan)haakwagens en zijladers, geleverd door Haller, VDL, Hiab, Volvo en Scania. Er is heel bewust gekozen voor al deze leveranciers. Gunning is heel belangrijk en AW bouwt altijd aan relaties voor een langere termijn. De vloot is zo opgebouwd dat de ergonomie voor de chauffeur centraal staat: alles aan de (inzamel)voertuigen is gericht op eenvoudig en snel werken. In de service werkplaats worden de eigen auto’s onderhouden.
Daarnaast wordt er onderhoud, reparaties en revisies verzorgd aan opbouwen voor derden. “Het streven is om elke klant een passende auto te bieden”, vertelt Gert-Jan van Wieren. “In overleg wordt bepaald welke auto nodig is. De chauffeurs die met de (inzamel)voertuigen gaan werken, krijgen uitgebreide instructies en worden bij vragen telefonisch ondersteund. Het moderne materieel is gemiddeld drie jaar oud. Kwaliteit en gebruiksgemak staan voorop.”

Gert-Jan en Denise van Wieren AW.jpgDenise en Gert-Jan van Wieren, eigenaren van AW.

Innovatie en ontwikkeling

Door uitbreiding van het bestaande pand staat AW Machinery sinds januari 2017 op eigen benen. Met een eigen nieuw gebouwde werkplaats en een tekenkamer is er ruimte ontstaan voor het ontwikkelen en bouwen van zeer innovatieve machines voor de reiniging. De laatste jaren heeft AW Machinery diverse projecten ontwikkeld, waaronder putliften, generator aandrijvingen en combi-blokken waarmee met één gecombineerd hulpstuk diverse typen containers opgepakt kunnen worden.
Een groot succes is de was- en zuigunit om ondergrondse containers te legen en te wassen. Deze wasunits worden geleverd op de Nederlandse en Europese markt. Om de export nog verder uit te breiden is AW in 2018 gaan samenwerken met VDL. De wasunits worden door hen wereldwijd meegenomen in hun productportfolio.

Samenwerking

Open en eerlijk met elkaar samenwerken is vanzelfsprekend bij AW, zowel in de omgang met de medewerkers als met het overdragen van kennis tussen klanten en leveranciers. Je kunt alleen vermenigvuldigen door te delen en dat hebben Gert-Jan en Denise van Wieren in de praktijk gebracht. De afgelopen jaren hebben ze met veel verschillende partijen samengewerkt, waaronder scholen en bedrijven, en dat is niet onopgemerkt gebleven. Daarmee wonnen ze de Cross-over award voor innovatieve, sector overschrijdende samenwerkingen binnen de regio Groot Zwolle. “Ieder bedrijf heeft zijn eigen expertise. Als je daarvan samen gebruik kunt maken, kom je veel verder dan alleen”, vindt Gert-Jan van Wieren.

auto voor pand AW Machinery.jpgSinds januari 2017 staat AW Machinery op eigen benen.

Wagenpark uitbesteden

Door een efficiënte samenwerking tussen verhuurbedrijf en inzamelaar kan ook veel winst behaald worden: Gert-Jan van Wieren adviseert inzamelaars vaak om zelf een kwalitatief goed wagenpark op te zetten, dat voldoet aan de milieu eisen van deze tijd, en – in het geval van onderhoud, calamiteiten of tijdelijke extra werkzaamheden – gebruik te maken van een flexibele schil die ingevuld kan worden door een verhuurbedrijf. “Hiermee creëer je een win-winsituatie”, geeft hij aan. “De eigen wagenparken worden zo efficiënt mogelijk ingezet. De oude auto’s die achter de hand werden gehouden en vaak niet meer voldoen aan de milieu wetgeving, worden opgeruimd. En bij calamiteiten is een snelle inzet van kwalitatief goed materieel gegarandeerd.” Om samen sterker te staan blijft het bij AW niet alleen bij woorden. Van elke dagverhuur en van elke verkochte wasunit wordt een deel gereserveerd voor een goed doel. Elk kwartaal wordt zo, in samenspraak met de klant, een mooi bedrag besteed aan een doel dat de wereld een beetje mooier maakt. Samenwerking in de breedste zin van het woord en niet bang zijn om informatie te delen zorgen voor continuïteit en groei in een krachtig familiebedrijf.