Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 31 augustus 2021

GFE cocons helpen gemeenten met scheiden van afval

In 2050 een volledig circulaire economie is voor MCB Milieu & Techniek een belangrijke stip aan de horizon. MCB ontwerpt en produceert slimme inzamelmiddelen om grondstoffen in te zamelen

De behuizing voor GFE afval kan per wijk worden aangepast.

MCB Milieu & Techniek is leverancier van bovengrondse containers, containerbehuizingen en (semi-) ondergrondse containers. “We hebben alles in eigen hand, ontwerp én productie, waardoor we goed in kunnen spelen op de specifieke wensen van de klant”, aldus salesmanager Mark van Beers en Gerwin van der Welle.

Een voorbeeld hiervan is de behuizing voor GFE afval bij hoogbouw. “Wij kunnen de behuizing aanpassen per wijk om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de doelgroepen”, aldus Van der Welle. Het doel is om een schone GFE stroom in te zamelen. Dit wordt bereikt door het toepassen van een specifieke GFE inwerpklep vaak in combinatie met een toegangscontrole systeem. Daarbij wordt ook continue doorontwikkeld om de behuizingen onderhoudsarmer en gebruiksvriendelijker te maken.

Bijdrage aan circulaire economie

Duurzaamheid, schonere afvalstromen en circulaire economie is voor MCB leidend. “Onze GFE cocons zijn dan ook modulair opgebouwd”, zegt Van Beers. “Ook aan het eind van de levensduur zijn onze producten eenvoudig te demonteren en opnieuw te recyclen. Ons bedrijf bestaat ruim twintig jaar, over drie decennia willen we een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan een volledig circulaire economie. Dat is onze doelstelling.”


Vakblad Afval! juni 2021 (nummer 4)