Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 15 januari 2003

Lynos' Waste Management & Recycling

ERP-pakket combineert bedrijfsprocessen & milieuaspecten

Met de komst van Lynos B.V. heeft de milieuwereld er een nieuwe automatiseringspartner bij. Lynos is sinds 2002 actief als leverancier van de ERP-applicaties Microsoft Navision en Axapta. Men opereert nu nog in de Benelux, in de loop van 2003 komen Frankrijk en Engeland daarbij. Lynos is opgericht door Solon, een advieskantoor in de milieubranche en Qurius, een van de grootste Business Solution Centers van zowel Microsoft als Navision.

Directeur Jurgen Heinis: “De milieumarkt is nogal versnipperd geautomatiseerd. Veel leveranciers beperken zich tot het automatiseren van een gedeelte van de processen, terwijl afnemers in het verleden veroordeeld waren tot het laten ontwikkelen van dure maatwerkapplicaties door lokale automatiseringspartners. Het mooie van onze milieuapplicaties is, dat ze zo flexibel en gebruiksvriendelijk zijn, dat iedere organisatie ermee aan de slag kan. De basis van onze oplossing werd door Microsoft Business Solutions ontwikkeld in Navision en Axapta. Deze hebben we aangevuld met de specifieke functionaliteit die de milieubranche nodig heeft. Doordat Navision en Axapta onderdeel uitmaken van Microsoft kunt u vanuit deze systemen optimaal gebruik maken van de Microsoft Office functionaliteit. Nu, maar ook straks. Want via het afsluiten van een onderhoudscontract verzekert de klant zich van een totaaloplossing die met de markt en met zijn organisatie meegroeit. Inmiddels zijn in het buitenland al een 40-tal kleine en grote ondernemingen met onze oplossing geautomatiseerd.”

De medewerkers van Lynos combineren jarenlange ervaring in de milieubranche met zeer gedegen kennis van automatiseringstrajecten. Lynos beschikt over eigen consultants en ontwikkelaars en vakkundige accountmanagers. Men is lid van de FAQT Group. Deze Global Partner van Microsoft Business Solutions garandeert klanten internationale ondersteuning, ook daar waar Lynos zelf geen eigen vestiging heeft. Lynos blijft daarbij het aanspreekpunt.

De ERP-applicaties Microsoft Business Solutions - Navision en Microsoft Business Solutions - Axapta kenmerken zich door volledig geïntegreerde ERP-functionaliteit. De applicaties zijn modulair opgebouwd. Zelfs zodanig, dat de onderdelen zelfstandig ingezet kunnen worden. Daarnaast zijn de modules snel aan te passen aan uw specifieke wensen als klant. Zonder dat hiervoor maatwerk dient te worden geprogrammeerd. De functionaliteit is zeer uitgebreid. Zo zijn er oplossingen voor massabalans, inzameling, wagenparkbeheer, verhuur, service, onderhoud, projectregistratie, productie en productieplanning, en de koppelingen met weegbruggen. Verder zijn alle processen met de financiële modules verweven, waardoor de mutaties slechts eenmalig hoeven te worden ingevoerd en managementinformatie makkelijk te genereren is.

De oplossing van Lynos is geschikt voor organisaties in verschillende segmenten:

- Afvalproducenten
- Inzamelaars
- Recyclage- en trading bedrijven (o.a. papier, metaal, hout, elektronica)
- Eindverwerking
- Industriële reiniging
- Bodemsanering
- Sloop- en aannemingbedrijven
- Haven ontvangstinstallaties
- Gemeenten

www.lynos.nl
Lynos B.V.
Hogeweg 129
5301 LL Zaltbommel
0418-683555


Vakblad Afval! januari 2003 (nummer 1)