Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 05 augustus 2004

Nieuwe serie vierwiel-containers van SULO:

Design en kwaliteit

Komende maand introduceert Sulo Milieutechniek nieuwe, modern vormgeven vierwiel-containers met volumes van 660 en 770 liter. Deze containers uit de MGB-serie zijn een voortzetting van de kwalitatief hoogstaande en veelzijdige containerlijn die SULO twee jaar geleden inzette met de MGB 1100.

filename.jpg
SULO Milieutechniek is een van de grootste producenten in Europa van containersystemen, identificatie- en weegsystemen, ondergrondse systemen en stadmeubels. Met name de productie van afval- en twee- en vierwiel-containers is een belangrijke tak van het bedrijf.

Nieuw ontwikkeld

Bij de productie van containers let SULO niet alleen op de gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en veiligheid, maar heeft tevens oog voor design en uitstraling. Twee jaar geleden werd containerland wakker geschud toen SULO de container-serie MGB 1100 introduceerde, waarin al deze kenmerken duidelijk naar voren kwamen. Voor de ontwikkeling van deze vierwiel-serie werden de modernste technieken ingezet. Zo zijn speciale computerprogramma's geschreven voor het verbeteren van de constructie van de containers. Daarmee werden onder andere piekbelastingen gesimuleerd die tijdens het ledigen van containers optreden.

filename.jpg
Deze testen hebben ertoe geleid dat de containers op cruciale plaatsen extra versterkt zijn. Bovendien zijn vitale onderdelen, zoals de 'opnametaps' nieuw ontwikkeld, waardoor de containers ook bij maximale belading veilig en probleemloos gebruikt kunnen worden. Al deze nieuwe technieken zijn verder doorontwikkeld voor de iets kleinere MGB 660 en 770 litercontainers, die nu geïntroduceerd worden. Deze nieuwe containers worden geleverd met vlakke deksels en sluiten qua design naadloos aan bij de MGB 1100.

Automatisch slot

Ook het programma voor de MGB 1100 is inmiddels flink uitgebreid. Momenteel is die niet alleen leverbaar met vlakke, maar ook met ronde deksel. In die laatste uitvoering zijn drie modellen uitgebracht: de standaard-uitvoering, de uitvoering met automatisch slot en de deksel-in-deksel-versie.

filename.jpg
Bij standaard-uitvoeringen met ronde deksels wordt een veiligheidsdeksel ingezet dat voldoet aan de EN-840-6 norm. Deze beschikt over een kindveilige sluiting die ervoor zorgt dat het deksel na het ledigen automatisch wordt gesloten. De bedieningsknoppen voor het sluiten van de container zijn volledig in het deksel verzonken. Dit voorkomt beschadigingen bij het ledigen of bij het transport. De containers hebben speciale door-de-container-heen-grepen, waardoor ze licht en nauwkeurig te manoeuvreren zijn, zelfs met dikke handschoenen aan.

De tweede variant heeft een slot in het deksel dat automatisch geopend wordt tijdens het storten. Na het storten wordt het deksel weer automatisch vergrendeld. Deze container heeft als speciale optie dat, naast het automatisch slot, een eigen, standaard-cilinder gemonteerd kan worden. Bijvoorbeeld een cilinder die opent met de sleutel van de huisdeur.

Tegen zwerfvuil

De deksel-in-deksel variant is bijzonder gebruiksvriendelijk. Hierbij is in het grote deksel een handige klep geplaatst die gemakkelijk te openen is. Bovendien kan die klep van een slot worden voorzien, waardoor de inworp van zwerfvuil wordt voorkomen. Deze uitvoering trekt veel belangstelling: voor veel bedrijven en gemeenten die kampen met zwerfvuil is dit een zeer interessante optie.

Door de introductie van de MGB 660 en 770 biedt SULO nu een de complete kwaliteitsserie vierwielcontainers van 660 tot 1100 liter met een uniform design aan.

Voor meer informatie:
SULO-Nederland, telefoon (0475) 56 70 00.

Vakblad Afval! juni 2004 (nummer 5)


Auteur: F. Noordhoek