plaatje 14475

AEB weer terug in de etalage

De gemeente Amsterdam start een nieuwe poging om haar aandelenbelang in AEB te verkopen. De prijs staat daarbij voorop.

Nieuws

'Afvalvergroeners' benadrukken belang AEC's in energietransitie

plaatje 11330

Drie Nederlandse afvalbedrijven vinden dat hun afvalenergiecentrales een belangrijke rol spelen om het concurrentievermogen van de Nederlandse economie op peil te houden.

EC definieert 'essentieel gebruik' van schadelijkste stoffen

plaatje 10664

Om het gebruik van de meest schadelijke chemische stoffen te beperken heeft de Europese Commissie deze week criteria vastgelegd waar 'essentiële toepassingen' van deze stoffen aan moeten voldoen.

'Halvering emissies plasticproductie kan in 25 jaar tijd'

plaatje 8965

De CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door de plasticproductie kan binnen 25 jaar worden gehalveerd, als de plasticproductie wordt bevroren of verminderd. Ook is een flinke vermindering van de hoeveelheid plasticafval mogelijk.

Pyrolyse-olie afkomstig van banden verwerkt tot grondstof

plaatje 11775

Neste onderzoekt de geschiktheid van chemische recycling voor niet-plastic afvalstromen. Met afvalbanden heeft het nu een succesje geboekt.

Meer nieuws »

Artikelen

Getuigen spreken over 'mistig beeld' vanuit Twence

plaatje 13499

Om opheldering te krijgen over de feiten in de zaak tussen AVR, Twence en de Twentse gemeenten, vonden begin dit jaar getuigenverhoren plaats. AVR heeft het idee dat Twence informatie achterhoudt en probeerde dit via getuigenverklaringen boven water te krijgen.

Strategische keuzes rond organisatie huishoudelijk afvalbeheer

plaatje 15327

De dynamiek rondom de organisatie van huishoudelijk afvalbeheer ondergaat een aanzienlijke transformatie. Het is essentieel voor gemeenten om zich hierop voor te bereiden.

Bijdragen Afvalfonds toch niet belast met btw

plaatje 11620

De rechtbank Gelderland vindt dat de vergoeding van het Afvalfonds Verpakkingen voor de inzameling van huishoudelijk verpakkingsafval niet belast is met btw en dat gemeenten gebruik mogen maken van het zogeheten Btw-compensatiefonds. Een opvallend oordeel, gezien de eerdere uitspraken van de rechtbank en het Gerechtshof Den Haag.

Meer artikelen »