plaatje 13777

Milieucommissie EP schiet rekenmethode plasticrecyclaat af

Een stemming in Brussel over hoe het gehalte aan gerecycled plastic in eenmalige plasticdrankflessen moet worden berekend, biedt mechanische recyclers die een ongelijk speelveld met chemische recyclers vrezen weer hoop.

Nieuws

Afscheid Peter Louwman in teken van gevaar ZZS

plaatje 15371

Producenten maken het, consumenten kopen het, maar bij afvalbedrijven is het ineens een probleem. Zeer zorgwekkende stoffen dreigen het zwaard van Damocles te worden voor afvalbedrijven.

NVRD biedt formateurs suggesties voor verbetering CE

plaatje 14643

Bijna vijf maanden na de Tweede Kamerverkiezingen zit Nederland nog altijd zonder missionair kabinet. In een nieuwe brief met suggesties voor de verbetering van afvalbeheer en de circulaire economie richt de NVRD zich daarom tot de formateurs.

CvdR neemt advies aan over pelletverlies

plaatje 14788

Europese maatregels om het verlies van plastic pellets te voorkomen moeten duidelijk, technisch haalbaar en evenwichtig zijn, zegt het Europees Comité van de Regio's.

Suez geeft kijkje in keuken

plaatje 14455

Het nieuwe Suez focust zich na een flinke transformatie op afval- en wateractiviteiten. Met een zogenoemd non-financial performance statement laat het Franse milieubedrijf zien waar het bedrijf inmiddels staat.

Meer nieuws »

Artikelen

Strategische keuzes rond organisatie huishoudelijk afvalbeheer

plaatje 15327

De dynamiek rondom de organisatie van huishoudelijk afvalbeheer ondergaat een aanzienlijke transformatie. Het is essentieel voor gemeenten om zich hierop voor te bereiden.

Bijdragen Afvalfonds toch niet belast met btw

plaatje 11620

De rechtbank Gelderland vindt dat de vergoeding van het Afvalfonds Verpakkingen voor de inzameling van huishoudelijk verpakkingsafval niet belast is met btw en dat gemeenten gebruik mogen maken van het zogeheten Btw-compensatiefonds. Een opvallend oordeel, gezien de eerdere uitspraken van de rechtbank en het Gerechtshof Den Haag.

Private inzamelmarkt op zijn kop door terugtrekken bedrijven

plaatje 15316

Het private bedrijfsleven verliest de belangstelling voor het inzamelen van restafval en gft bij huishoudens. Voor gemeenten die de opdracht in de toekomst nog blijven aanbesteden, heeft dit grote gevolgen. Anders gaan aanbesteden of toch aansluiten bij een publieke partij.

Meer artikelen »