Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 01 maart 2021

Week van de Afvalhelden van start

Van 1 tot en met 7 maart worden werknemers in de afvalbranche in het zonnetje gezet met de Week van de Afvalhelden.

De speciale week is een initiatief van de NVRD, Vereniging Afvalbedrijven en O&O Fonds GEO. Aanleiding vormde de coronacrisis: tijdens de eerste lockdown werd extra duidelijk dat afvalmedewerkers essentieel zijn om de samenleving draaiende te houden. Volgens de organiserende instellingen verdient echter iedereen in de sector dagelijks waardering, "daar is geen crisis voor nodig".

Verscheidene bedrijven organiseren deze week acties om hun medewerkers extra in het zonnetje te zetten. Er zijn kleurplaten gepubliceerd die kinderen in kunnen kleuren en op de container kunnen plakken of opsturen en bewoners worden opgeroepen een duim op te steken of te zwaaien naar medewerkers.

Boris van der Ham, voorzitter Vereniging Afvalbedrijven: "Alle mensen die werken in de afvalsector zijn Helden, want ze houden onze samenleving schoon en veilig. Deze week is het de Week van de AfvalHelden, maar eigenlijk is het het hele jaar door de tijd dat we AfvalHelden in het zonnetje moeten zetten. Geef ze een duim, geef ze een extra kop koffie. Geef ze veel waardering in de Week van de AfvalHelden."