Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 08 augustus 2022

Veolia verkoopt Britse afvalactiviteiten Suez

Met de verkoop van de Britse afvalactiviteiten van Suez wil afvalbedrijf Veolia de zorgen van de Britse mededingingsautoriteit wegnemen.

Estelle Brachlianoff, CEO van Veolia.
Foto: Veolia

Het Franse bedrijf heeft vandaag (8 augustus) laten weten een overeenkomst te hebben om de afvalactiviteiten van Suez in het Verenigd Koninkrijk (VK) te verkopen aan het Australische bedrijf Macquarie Asset Management. Met de verkoop is een bedrag van 2,4 miljard euro gemoeid. Deze verkoop moet het mogelijk maken om de belangrijkste zorgen van de Britse mededingingsautoriteit Competition and Markets Authority (CMA) aan te pakken, zo laat Veolia weten.

Zowel afgelopen mei als eind vorig jaar oordeelde de CMA dat de voorgenomen fusie tussen Veolia en Suez zou leiden tot een verlies van concurrentie bij de levering van diverse afval- en waterbeheerdiensten in het VK. De autoriteit deed in mei al de aanbeveling om alle Britse afvalactiviteiten van Suez of Veolia te verkopen.

Deze aanbeveling leidde tot kritiek van Veolia, maar het bedrijf volgt dit advies toch op. In juni ging dit nog gepaard met veel kritiek van Veolia, maar inmiddels is de toon veranderd. Veolia-CEO Estelle Brachlianoff: “We zijn zeer tevreden met deze verkoop, die eens te meer de aantrekkelijkheid van de milieudienstensector aantoont. Na deze transactie zal Veolia een belangrijke speler blijven in de afvalsector in het VK.”

Gevaarlijk afval

Afgelopen mei verkocht Veolia ook al alle activiteiten rond gevaarlijk afval in Frankrijk aan Suez. Hiertoe had het bedrijf eind vorig jaar toezeggingen gedaan aan de Europese Commissie, om de overname van Suez goedgekeurd te krijgen.