Het bericht kan niet worden gevonden.

Nieuwsoverzicht


Er zijn 33742 items gevonden.

Sorteren op

Ook Europese textielrecyclers luiden noodklok

s-o-c-i-a-l-c-u-t-RzA6DUaiTl4-unsplash.jpg

Na de noodroep voor plasticrecyclers vraagt de EU-federatie van recyclers nu ook Europese aandacht voor de textielsorteerders.

Meer samenwerking in de keten voor hergebruik afvalhout

dreamstime_m_50360893.jpg

Nauwkeurige selectie houdt afvalhout uit de biomassacentrale en maakt hoogwaardig gebruik in bijvoorbeeld kozijnen mogelijk. De ketenpartners moeten daarvoor wel intensief gaan samenwerken.

Krijgt West-Nederland de rekening voor lachgasschade?

NVRD en Vereniging Afvalbedrijven pleiten bij kabinet voor (her)invoering statiegeld op lachgascilinders_.jpg

Inwoners in West-Nederland lopen het grootste risico dat zij de rekening krijgen toegeschoven voor ontploffende lachgascilinders in de afvalsector.

Demissionair kabinet wil door met limiet op contante betalingen

dreamstime_m_9709978.jpg

Om witwassen tegen te gaan, willen de demissionaire ministers Van Weyenberg (Financiën) en Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) door met het verbod op contante betalingen boven 3.000 euro.

Ongewoon voorval altijd melden, ook als de inspecteur er al is

dreamstime_m_1981195.jpg

Omdat de milieu-inspecteur al ter plaatse was, meende een Rotterdams recyclingbedrijf dat een melding aan de DCMR niet meer nodig was.

Wat te doen met ingezamelde elektrische apparaten?

janaya-dasiuk-_jYoRJQr2Lo-unsplash.jpg

In een Europees project gaan de komende jaren negentien organisaties onderzoeken hoe de levensduur verlengd kan worden van ingezamelde consumentenelektronica.

Harlingen heeft nog steeds avi met hoogste rendement

Afbeelding 020.jpg

Voor het derde jaar op rij mag de Reststoffenenergiecentrale van Omrin zich de afvalverbrandingsinstallatie met het hoogste rendement noemen.

Demonstratiefabriek voor plastic sorteren krijgt financiering

Brightlands Circular Space.jpg

Om ingezameld huishoudelijk plastic beter en efficiënter te sorteren wordt in Limburg een proeffabriek gebouwd met subsidie van de Europese Unie.

Afvalsector boos na besluit van Heijnen

dreamstime_l_273648809.jpg

De afvalsector krijgt geen financiële tegemoetkoming voor de kosten van de lachgasproblematiek. Over dit besluit zijn de NVRD en de Vereniging Afvalbedrijven zeer ontstemd en ze verwachten hierdoor een verhoging van de afvalstoffenheffing.

Onderzoek naar financieel stimuleren recycling bouwmaterialen

dreamstime_l_53920897.jpg

De regering gaat onderzoek doen om het hergebruik en de recycling van bouwmaterialen financieel aantrekkelijker te maken. Ook gaat de regering zorgen voor een betere borging van data uit proefprojecten voor de transitie naar de circulaire bouw.

Geen financiële tegemoetkoming voor lachgasschade

1000020852-01.jpeg

Teleurstellend nieuws voor de afvalsector. De Rijksoverheid stelt geen geld beschikbaar voor de schade die ontploffende lachgascilinders in de sector hebben aangericht.

Steden en regio's willen een stoel aan de EU klimaattafel

dreamstime_m_16625841.jpg

Een verband van netwerken van Europese steden en regio's vraagt de EU om nieuwe manieren te vinden om de Europese Green Deal op lokaal niveau effectief uit te rollen. Zij willen meer betrokken worden bij het besluitvormingsproces.

'Focus moet op het 'hoe' op WCEF 2024'

20191009_120759.jpg

Een urgente waarschuwing op het World Circular Economy Forum: de wereld koerst momenteel af op 60 procent meer materiaalgebruik in 2060 dan nu.

Verwachte Plastic Overshoot Day iets later dan in 2023

dreamstime_m_170233417.jpg

De wereldwijde productie van plasticafval zal dit jaar in september de jaarlijkse verwerkingscapaciteit overstijgen, met milieuvervuiling tot gevolg. Dat is welgeteld één dag later dan vorig jaar. In Nederland is de datum juist vooruitgeschoven.

1 miljard euro voor ondersteuning warmtenetten

radiator-250558_1280.jpg

Het demissionaire kabinet stelt vanuit het Klimaatfonds honderden miljoenen euro's beschikbaar voor de Warmtenet Investeringssubsidie. Voor biobased bouwen komen er tientallen miljoen beschikbaar.

Erkenning voor sociaal ontwikkelbedrijven: extra geld van Rijk

carola-schouten-1.jpg

Het demissionaire kabinet maakt in de Voorjaarsnota extra geld vrij waarmee gemeenten sociaal ontwikkelbedrijven beter kunnen organiseren. Het gaat om een bedrag van bijna 600 miljoen euro voor de periode 2025-2034.

ILT maant verpakkingsindustrie tot actie

dreamstime_m_28061209.jpg

De Inspectie Leefomgeving en Transport geeft de verpakkingsindustrie de keuze: meer statiegeld op plastic flessen, meer statiegeldmachines én statiegeld op sap- en zuiveldranken, of hoge dwangsommen.

Kabinet zet stappen voor meer circulair grondstofgebruik

dreamstime_m_217980180.jpg

Verduurzaming van het koolstofgebruik in de chemie, hogere circulaire ambities in de Rijksinkoop en circulair grondstoffengebruik als voorwaarde in subsidieregelingen. De Voorjaarsnota licht een tipje van de sluier op van nieuw circulaire-economiebeleid.

PreZero breidt activiteiten uit met Deense Solum

20190328_135311.jpg

PreZero wordt actief in Denemarken. Samen met het Deense recyclingbedrijf Solum bouwt de onderneming een nieuwe sorteerinstallatie voor lichtgewicht plastic verpakkingen.

MSN blijft BNR Duurzaam sponsoren

BNR-Duurzaam-partnership-verlengd.png

Milieu Service Nederland heeft zich voor een tweede jaar verbonden aan het radio- en podcastprogramma BNR Duurzaam.

Vorige  1   2   3   8   37   244   1688  Volgende