Categorie: Innovatie en techniek | Gepubliceerd: 08 juli 2014

Spaans afvalbedrijf kiest voor GMT Europe

Met de ondertekening van een contract met Cespa Spanje noteert GMT zijn eerste grote order voor Mobile Order Management (MOM) in het buitenland.

Dat meldt GMT Europe. Tot 450 voertuigen zullen landelijk worden uitgerust met de nieuwste iOS tablet applicatie voor in het voertuig van GMT. Na Meerlanden Bedrijfsafval die als eerste afvalinzamelaar in Nederland is gestart met MOM, boekt GMT nu zijn eerste internationale succes met deze applicatie.

De keuze voor MOM is gemaakt na een pilot met verschillende producten. Na een uitgebreide evaluatie van diverse alternatieven, werd door chauffeurs en management unaniem voor de oplossing van GMT gekozen. Niet alleen vanwege de gebruikersvriendelijkheid van de oplossing. Ook het eenvoudige leertraject voor chauffeurs en de lage operationele kosten beslisten in het voordeel van GMT. Cespa gaat ook gebruik maken van het systeem om klanten digitaal handtekeningen te laten zetten.

In april 2015 moet alles zijn uitgerold: ingebouwd in de voertuigen en alle chauffeurs opgeleid. Mark Abbas, CEO bij GMT: “Voor Cespa was de uitdaging het optimaliseren van het totale proces, verlost worden van de papierwinkel uit de wagen en het handmatig managen van zo’n 80.000 routelijsten per jaar. Het resultaat: significante reductie van papier en handmatig invoeren van data. Verder real time zichtbaarheid van alle activiteiten van het voertuig. Al met al een optelsom met doorslaggevende voordelen.”