Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 18 maart 2015

Circulus-Berkel ontvangt certificaat voor creëren sociaal werk

Circulus-Berkel is beloond met het certificaat 'Inclusief werkgeven'. Een oorkonde voor de inspanningen die het bedrijf verricht om sociale werkgelegenheid te creëren.

De oorkonde is een initiatief van werkgeversvereniging WENb/WWb, die werkgevers verenigt uit de sectoren energie, water en afval. Gezamenlijk doel is het creëren van sociale werkgelegenheid, waarmee bijgedragen wordt aan de landelijke doelstellingen om banen te scheppen voor mensen met een beperking. Ook zestien andere bedrijven ontvingen het certificaat.

Circulus-Berkel werkt actief aan het scheppen van banen voor mensen met een beperking. Dat gebeurt zowel binnen de organisatie van Circulus-Berkel, als binnen Kringloopbedrijf Stilema en Cambio Buurtbeheer. Inmiddels heeft dit ertoe geleid dat naast de bestaande driehonderd banen in de afgelopen jaren ook driehonderd banen zijn gecreëerd die vallen binnen het kader van de Participatiewet. Het gaat daarbij om werk in de inzameling of verwaarding van afval en grondstoffen en werk in de openbare ruimte, zoals het beheren van groenvoorzieningen of het reinigen van straten en pleinen, graffiti- en onkruidbestrijding.

De oorkonde is een stimulans om door te gaan. Henk Knip, algemeen directeur Cicrulus-Berkel: "We zien kansen om het aantal van driehonderd binnen een aantal jaren door te laten groeien tot vijfhonderd." Circulus-Berkel beschouwt het creëren van dergelijke banen als een uitstekende manier om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord nemen. Knip: "Werk geeft mensen structuur en zelfvertrouwen. Mensen die zelfstandig geen baan vinden, kunnen bij ons een begin maken en - indien mogelijk - doorstromen. Zo proberen we de meerwaarde te leveren die gemeenten, onze opdrachtgevers, van ons verwachten."