Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 11 november 2015

Utrecht start pilot met dertig nieuwe textielcontainers

Met dertig extra textielcontainers willen de gemeente Utrecht en Leger des Heils Reshare de inzameling van textiel in de Domstad de komende zes maanden een impuls geven.

De dertig extra textielcontainers zijn deze week in Utrecht geplaatst. Met deze extra containers willen de gemeente Utrecht en Leger des Heils Reshare de inzameling van textiel in Utrecht verhogen. Gedurende zes maanden wordt een pilot gehouden om het effect van de dertig nieuwe textielcontainers te monitoren.

De inhoud van de textielcontainers wordt bij de lediging gemonitord. Aan de hand van de opbrengsten wordt besloten of de textielcontainers definitief blijven staan. Gedurende de pilot blijven de textielcontainers bovengronds staan en worden ze geledigd door Leger des Heils Reshare. Als de containers definitief blijven staan, worden ze in beheer genomen door de Gemeente Utrecht.

De maatregel om extra textielcontainers te plaatsen in de stad past in het beleid van de gemeente Utrecht om afval steeds beter te scheiden, zodat er nog meer waardevolle grondstoffen uit het afval kunnen worden gebruikt.