Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 08 december 2015

Omrin en ReShare zamelen 2000 ton textiel in

Omrin en Leger des Heils ReShare hebben begin december de 2.000ste ton Fries textiel ingezameld. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen.

Sinds maart 2014 zijn de Friese gemeenten, Leger des Heils ReShare en Omrin begonnen met een gezamenlijke campagne om de aandacht voor het hergebruik van textiel te vergroten. De campagne heeft geleid tot een toename van gemiddeld 30 procent van de hoeveelheid aangeboden textiel. In 2014 werd gemiddeld 3,45 kilo per inwoner ingezameld, in 2015 was dit gemiddeld 4,5 kilo per inwoner. De verwachting is dat in 2015 uiteindelijk 2.250 ton aan textiel wordt ingezameld. Voor 2016 streeft Omrin naar 10 procent meer: 2.500 ton.

Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gesorteerde textiel kan weer een tweede leven krijgen of wordt via vervezeling gebruikt voor de productie van nieuw textiel.

Opbrengst

Via (de samenwerking met) de charitatieve instelling Leger des Heils ReShare wordt drie keer een bedrag gedoneerd aan diverse Friese goede doelen. De hoogte van deze bedragen wordt nog in overleg tussen ReShare en Omrin vastgesteld en gecommuniceerd. Het (Friese) publiek mag tot 15 januari 2016 stemmen op één van de drie goede doelen, waarvan zij vinden dat die het hoogste geldbedrag verdienen. De genomineerde Friese goede doelen zijn: Resto VanHarte Leeuwarden, Stichting Present (voor vrijwilligers) en het Ronald McDonald Huis Friesland.