Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 06 juli 2016

Campagne met bijzondere afvalbakken voor scholen

De loco-kinderburgemeester van Gouda en Cyclus slaan de handen ineen om kinderen op basisscholen te leren hun eigen omgeving schoon te houden met de zwerfafvalcampagne 'Straat je netjes'.

2016-07-05_officiele starthandeling STRAAT JE NETJES_DEF.JPGLoco-kinderburgemeester Lars den Heijer neemt de 'Straat je netjes'-prullenbak in gebruik, in het bijzijn van (v.l.n.r.) Jan de Wild (Brede School Gouda), Hans Rijzenga (gemeente Gouda) en Jan Krapels (directeur Cyclus).

Gisteren werd de eerste 'Straat je netjes'-prullenbak in gebruik genomen door loco-kinderburgemeester Lars den Heijer. Cyclus werd eerder aangestoken door het enthousiasme van de twaalfjarige jongen, die iets aan het zwerfafval op en rond basisscholen wilde doen, en werkte zijn ideeën voor de speciale prullenbak uit. Het bedrijf vond een prullenbak die naar eigen zeggen vrolijk en aansprekend is, die voldoet aan alle veiligheids- en gebruikerseisen en die voor het grootste deel gemaakt is van gerecycled aluminium.

Zwerfafvalcampagne

De gemeente Gouda zal begin volgend schooljaar alle basisscholen in Gouda uitnodigen om mee te doen aan de campagne 'Straat je netjes'. Doel is dat kinderen leren op een leuke manier zorg te dragen voor de omgeving. Onderdeel van de campagne zijn de lessen van Maarten Milieu (Cyclus) over zwerfafval en een tekenwedstrijd, waarbij de mooiste tekening op de prullenbak komt te staan. Ook zullen leerlingen bij toerbeurt een 'Straat je netjes'-team vormen, dat in opvallende hesjes de omgeving van de prullenbak en de bak zelf schoonhoudt.