Categorie: handhaving | Gepubliceerd: 13 juli 2016

RAD Hoeksche Waard bestraft dumpen pmd met hoge boetes

Bewoners die hun pmd-zakken op een hoop bij een supermarkt dumpen. RAD Hoeksche Waard is er helemaal klaar mee en waarschuwt voor boetes tot 370 euro.

Met ingang van 1 juli is de RAD Hoeksche Waard gestart met de wekelijkse inzameling van plastic, metalen en drankenkartons (pmd). Bewoners kunnen voortaan iedere week hun pmd-zak aanbieden op de aangewezen aanbiedplaatsen van afvalcontainers en speciaal geplaatste kroonringen. De RAD Hoeksche Waard biedt hiermee naar eigen zeggen een bovengemiddelde service. Vanwege de wekelijkse inzameling van pmd zijn de pmd-verzamelcontainers bij de supermarkten echter verwijderd.

Verscherpt toezicht

Hoewel de RAD Hoeksche Waard hier uitgebreid over heeft gecommuniceerd richting bewoners, blijven sommige bewoners hun pmd-zakken bij de supermarkten dumpen. Hier belanden ze op een grote hoop, daar waar voorheen een verzamelcontainer stond. De komende weken zal daarom, ook buiten kantooruren, verscherpt toezicht plaatsvinden op deze locaties. 

Handhaving

Inmiddels zijn door de handhaver van de RAD Hoeksche Waard de eerste boetes al uitgedeeld. De sanctie voor een dergelijke overtreding bedraagt minimaal 90 euro en kan zelfs oplopen tot een bedrag van 370 euro, exclusief administratiekosten.

Naast het los deponeren van pmd-zakken bij supermarkten, zal ook extra streng gelet worden op het te vroeg aanbieden van pmd-zakken.