Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 19 oktober 2016

Ludieke actie voor kauwgomvrije plekken in Schiedam

Geen zwerfvuil is moeilijker te verwijderen dan kauwgom. Daarom lopen er vrijdag op de Schiedamse markt twee speciale 'beveiligers' rond op zoek naar plekken die nog kauwgomvrij zijn.

Om te zorgen dat deze plekken ook schoon blijven hebben de twee beveiligers de taak op zich genomen deze kauwgomvrije plekken te bewaken. Tussen 11.00 en 15.00 uur zullen de marktbezoekers met deze zwerfvuilact met humor ervaren dat kauwgom en ander zwerfvuil op straat gooien eigenlijk ‘misdadig’ is. De boodschap: gooi ook je stuk kauwgom in de afvalbak. Kauwgom blijft in principe 20 tot 25 jaar liggen als het niet wordt opgeruimd.

Zwerfvuilact

De act maakt deel uit van een serie van tien acts die gedurende het gehele jaar op de Schiedamse markt gaan plaatsvinden. Elke keer komt een ander zwerfvuilthema aan bod waarin de marktbezoekers worden gewezen op het voorkomen ervan. In maart startte de Gemeente Schiedam en Irado met de voorlichtingscampagne. Bij de start werd aandacht gevraagd voor slimmer gebruik van tasjes.

Hotspot

Gemeente Schiedam en Irado geloven in een gezamenlijke aanpak in de strijd tegen zwerfvuil, samen met inwoners. Daarom is bewust gekozen om de campagne te laten plaatsvinden op de Schiedamse vrijdagmarkt. De Schiedamse markt is wekelijks een plek die flink wordt vervuild door de vele bezoekers die het trekt en bovendien een drukke ontmoetingsplaats. Daarmee is de markt een ‘hotspot’ om inwoners bewust te maken van het voorkomen van zwerfvuil.

Gerelateerde artikelen