Categorie: Innovatie en techniek | Gepubliceerd: 13 januari 2017

Avantium stapt in productie chemicaliën uit CO2

Chemisch technologiebedrijf Avantium heeft Liquid Light overgenomen. Dit bedrijf heeft een gepatenteerde procestechnologie ontwikkeld waarmee belangrijke chemicaliën kunnen worden geproduceerd uit CO2.

Liquid Light, dat in 2008 door Princeton University werd verzelfstandigd, heeft al ruim 35 miljoen dollar geïnvesteerd in energiebesparende elektrochemische technologieën voor het omzetten van CO2 in belangrijke chemicaliën. Het bedrijf heeft in de VS meer dan 100 patenten aangevraagd, waarvan er ruim twintig zijn verleend voor de productie van verscheidene chemische bouwstenen die gebruikt worden in grote bestaande markten, waaronder oxaalzuur, glycolzuur, ethyleenglycol, propyleen, isopropanol, methylmethacrylaat en azijnzuur voor de productie van polymeren, coatings en cosmetica.

De door Liquid Light ontwikkelde technologie en geregistreerde patenten worden geïntegreerd in het Avantium-bedrijfsonderdeel Renewable Chemistries en het reeds bestaande R&D-programma voor elektrochemie. De combinatie van de expertise van Liquid Light op het gebied van elektrochemie met de expertise van Avantium op het gebied van katalyse en procestechnologie moet de basis vormen voor een ongeëvenaard technologieplatform voor de ontwikkeling van innovatieve productietechnologieën voor het omzetten van CO2 in chemicaliën en materialen.