Categorie: Producten | Gepubliceerd: 18 januari 2017

Plus wordt actief Supporter van Schoon

Supermarktketen Plus en NederlandSchoon slaan de handen ineen om het gebied rondom supermarkten beter vrij te houden van zwerfafval.

Plus wordt officieel een ‘Supporter van Schoon’, zo maken de organisaties bekend. Behalve dat inmiddels ruim 260 Plus-supermarkten zijn uitgerust met speciale Supporter-van-Schoon-afvalbakken, gaat Plus dit jaar meedoen aan de 15e editie van De Landelijke Opschoondag op 25 maart. De supermarktketen gaat aan de dag bijdragen door middel van lokale opruimacties.

Daarnaast willen Plus en NederlandSchoon in de eerste helft van 2017 de ‘snoeproute aanpak’ als eerste toepassen bij Plus Van Ostadelaan en Plus Voorstaat in Utrecht. Op de route tussen winkels en nabijgelegen scholen ligt vaak zwerfafval, zoals snoepwikkels en blikjes. Deze zogenoemde ‘snoeproutes’ worden aangepakt. De snoeproute aanpak bestaat uit posters, borden en stickers die scholieren stimuleren tot schoon gedrag.

Groeiend netwerk

Plus sluit zich aan bij een landelijke beweging van inmiddels ruim 200.000 individuen, buurten, scholen, bedrijven en organisaties die als Supporter van Schoon werk maken van een schone leefomgeving, aldus NederlandSchoon.

NederlandSchoon

NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de stichting in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op ‘aandachtsgebieden’; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat.