Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 13 april 2017

Tomra introduceert nieuwe emballage-automaat

Het 360-gradenherkenningssysteem in emballage-automaten van Tomra komt ook beschikbaar voor winkels met lagere tot middelgrote innamevolumes.

T-9-3.png
caption placeholder text...

Dat maakt de leverancier van emballage-automaten vandaag bekend. Tomra lanceert vandaag de T-8, het kleine broertje van de T-9. Die automaat beschikte als eerste over de zogenoemde Tomra Flow Technologie, ’s werelds eerste 360-gradenherkenningssysteem dat is toegepast in emballage-automaten. Het is een verbonden systeem van camera’s en sensoren dat iedere ingeleverde en zelfs gedeukte fles zo snel scant op vorm en barcode, dat rotatie van de fles niet meer nodig is. Zo kunnen de drankverpakkingen sneller en in een doorlopende ‘flow’ worden ingeleverd.

De T-8 beschikt ook over slimme anti-fraude eigenschappen.  In de praktijk houdt de anti-fraudebescherming in dat het bijvoorbeeld onmogelijk is om een fles aan een visdraadje terug te trekken en opnieuw in te leveren. Zelfs een draadje met de dikte van een hoofdhaar wordt opgemerkt door het systeem. Ook andere fraudepogingen, zoals het plakken van de barcode van een statiegeldfles op een andere verpakking, zijn zinloos, stelt Tomra.