Categorie: Producten | Gepubliceerd: 13 april 2017

GDO geeft vergoeding gastlessen zwerfafval

NME-organisaties die op een basisschool een gastles geven over zwerfafval, kunnen tijdelijk aanspraak maken op een vergoeding.

De vergoeding van 250 euro wordt aangeboden door Vereniging GDO (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling) in het kader van de pilot Schoon Belonen. Hierbij werken organisaties voor natuur- en milieueducatie (NME) samen met gemeenten en maatschappelijke organisaties voor het inzamelen en opruimen van kleine plastic flesjes, blikjes en eventueel ander verpakkingsmateriaal. NederlandSchoon en GDO willen een impuls aan deze samenwerking geven vanuit de gedachte dat als gemeente, NME-organisatie en scholen elkaar eenmaal gevonden hebben, ook samenwerking in de toekomst makkelijker is.

NME-organisaties die actief zijn in een van de 102 pilotgemeenten, kunnen een vergoeding aanvragen voor het geven van een gastles op een school. De maximale beloning van 250 euro is per school, en per gemeente kunnen maximaal vijf scholen meedoen. Daarbij geldt: 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'.