Categorie: preventie | Gepubliceerd: 13 april 2017

Jumbo intensiveert samenwerking met voedselbanken

Jumbo gaat in navolging van lokale initiatieven landelijk samenwerken met Voedselbanken Nederland.

Daarvoor heeft de supermarktketen gisteren een overeenkomst getekend met de landelijke voedselbank-organisatie. Producten die niet meer geschikt zijn voor verkoop, maar nog wel voor consumptie, worden door vele Jumbo-winkels al gedoneerd aan lokale voedselbanken. Nu gaat Jumbo de samenwerking intensiveren.

Met de landelijke overeenkomst met Voedselbanken Nederland maakt Jumbo het haar winkels en distributiecentra lokaal nog makkelijker om zelf een bijdrage te leveren aan het terugdringen van voedselverspilling en een goede bestemming te vinden voor overtollig voedsel. Een groot deel van de winkels werkt al samen met een van de 167 voedselbanken in Nederland en de doelstelling is dat alle winkels waar mogelijk de samenwerking aangaan.

Jumbo geeft aan dat het tegengaan van voedselverspilling een belangrijk doel is binnen de organisatie. De supermarktketen wil geen eetbaar voedsel weggooien en ontwikkelt daarom diverse activiteiten om voedselverspilling binnen haar organisatie en bij de klant thuis te verminderen. Zo introduceert Jumbo dit jaar ook verschillende producten van reststromen en is er aandacht voor gebruik van hele producten in het klantenmagazine Hallo Jumbo.