Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 19 juli 2017

Houkje Rijpstra directeur Circulair Friesland

Per 1 september aanstaande wordt Houkje Rijpstra uit Gytsjerk de nieuwe algemeen directeur van de Vereniging Circulair Friesland.

Rijpstra (54) is nu wethouder in de gemeente Tytsjerksteradiel. De aanstelling van een algemeen directeur maakt onderdeel uit van het professionaliseren van de organisatie van de Vereniging Circulair Friesland (VCF), die als vliegwiel wil functioneren om de circulaire economie in Fryslân daadwerkelijk mogelijk te maken.

Samen met programmadirecteur Ingrid Zeegers gaat Rijpstra de verschillende kansrijke thema’s (onder andere circulaire landbouw, circulair plastic, organische reststromen, bouw van de toekomst, voeding en zilt gewild en industriële symbiose) verder uitbouwen, initiatiefnemers met elkaar verbinden en werken aan nieuwe kennisontwikkeling, bedrijvigheid en werkgelegenheid. Doel is om in 2025 dé circulaire EU-regio te zijn.

De Vereniging Circulair Friesland is eind februari 2016 opgericht door het bedrijfsleven. Inmiddels zijn zo’n 40 bedrijven, instellingen en overheden lid. Als bindende factor en aanjager zorgt de vereniging voor bundeling en uitwisseling van kennis, kennisontwikkeling en toepassing. 

Vorige week werd nog bekend dat de provincie Fryslân zes ton stopt in een project van Circulair Friesland op het gebied van circulaire kennisontwikkeling.