Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 15 september 2017

RMN helpt werkelozen richting werk

Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) gaat samenwerken met de Uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen van Baarn, Bunschoten en Soest (BBS). Het doel: mensen met een uitkering aan het werk helpen.

Afgelopen week spraken de partijen af dat klanten van BBS een opleidingstraject bij het reinigingsbedrijf kunnen volgen. Naast het opdoen van werkervaring, kan dit leiden tot het behalen van het grootrijbewijs of een baan in de afvalsector.

BBS en RMN ontwikkelden het initiatief om meer mensen, in het kader van arbeidsparticipatie, naar werk te begeleiden. In 2015 was in Nederland een tekort aan chauffeurs (met rijbewijs C) van 49.000 medewerkers. Dit aantal loopt naar verwachting alleen maar verder op. Eerder deze week meldden werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland al dat het tekort aan chauffeurs in het tweede kwartaal van dit jaar een piek bereikte.

Het uiteindelijke doel van RMN en BBS is om mensen voldoende bagage mee te geven om vanuit een beschutte en faciliterende omgeving elders betaald werk te vinden. 

RMN

RMN is de gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Baarn, Bunnik, Nieuwegein, Soest, IJsselstein en Zeist. Het reinigingsbedrijf werd in 2000 opgericht en haalt huishoudelijk afval op in de gemeenten en beheert de recyclingstations.

Gerelateerde artikelen