Categorie: advertentie | Gepubliceerd: 03 oktober 2017

Start-up paviljoen, Ghana en MVO Nederland op Recycling 2017

Dit jaar start vakbeurs Recycling in samenwerking met BinBang het nieuwe initiatief Circulair Paviljoen.

Recycling_Logo_300DPI-01.jpgDe circulaire start-up BinBang brengt op dit paviljoen bezoekers middels speeddates in contact met jonge bedrijven. Verder worden op het Circulair Paviljoen workshops en demonstraties aangeboden. Om meer beleving op de beursvloer van Recycling te creëren zal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Nederland kennissessies met betrekking tot circulaire economie geven.

Op de beursvloer zal ook een Must-See Route worden uitgestippeld voor bezoekers. Deze route leidt hen langs innovaties van exposanten. Centraal op de beursvloer komt een kennistheater waar tal van sprekers hun visie op actuele thema’s delen.

Participation en Innovation Award

Exposanten maken ook deze editie van Recycling kans op het winnen van de Participation Award. Nieuw deze editie is de Innovation Award. Daarnaast organiseert Troostwijk net als voorgaande jaren een online veiling met onder andere recyclingmachines en organiseert BRBS Recycling de zesde editie van het Recyclingsymposium.

Ghanese bedrijven

Dit jaar wordt vakbeurs Recycling bezocht door een delegatie van twintig Ghanese bedrijven die actief zijn in de afvalsector en zoeken naar beschikbare technologie en expertise in Nederland. De delegatie bestaat onder andere uit bedrijven werkzaam op het vlak van kunststofinzameling, de inzameling van huishoudelijk-, commercieel en/of industrieel afval, recycling, afvalstort en verwerking. Tijdens het ‘Holland meets Ghana’ evenement op vakbeurs Recycling krijgen Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om de belangrijkste spelers uit de Ghanese afvalsector te ontmoeten.

De hoofdthema’s voor de achtste editie van Recycling zijn: Reduce, Re-Use en Recycling. Daarbij komen belangrijke onderwerpen aan bod, zoals ‘van afval naar grondstof’, ‘circulaire economie’, ‘ketensamenwerking’ en ‘innovatieve ontwikkelingen’.