Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 13 oktober 2017

Van Werven wint Sustainable Investment Award

Van Werven heeft voor zijn plastic-recyclingactiviteiten in het VK de Sustainable Investment Award ontvangen.

De Award is namens het Department for International Trade uitgereikt door de Britse Ambassadeur Peter Wilson, samen met Barbara Baarsma, Director Knowledge Development bij de Rabobank. De uitreiking vond plaats bij de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam. Het juryrapport gaf onder meer aan dat de toekenning van deze Award aan Van Werven is gebaseerd op de bijdrage die Van Werven levert aan het behoud van grondstoffen in de circulaire keten en het voorkomen van CO2-emissies voor de productie van primaire grondstoffen.

Versnelde investering

Van Werven startte in 2012 zijn eerste activiteiten in de UK. “In de afgelopen jaren hebben we daar een mooi netwerk opgebouwd van leveranciers en afnemers”, aldus Ton van der Giessen, managing director bij Van Werven. In het eerste kwartaal van dit jaar investeerde Van Werven in een geheel nieuwe recyclinginstallatie die van plastic afval direct een secundaire grondstof produceert. De mogelijk nabije brexit-situatie heeft Van Werven doen besluiten deze investering versneld te laten plaatsvinden. Tot begin 2017 werd een deel van de recyclingactiviteiten uitgevoerd in Nederland. Met deze investering wordt grensoverschrijdend transport naar Nederland en vice versa voorkomen.

De nieuwe lijn is door Van Werven zelf ontwikkeld en gebouwd. De totale capaciteit van de activiteiten in het VK bedraagt op dit moment 20 kton per jaar. Nog dit jaar verwacht Van Werven een tweede locatie te starten in het VK.

Recyclingcapaciteit

Naast het VK en Nederland is Van Werven Plastic Recycling actief in België met vestigingen in Antwerpen en Lanaken. De totale plastic recycling capaciteit bedraagt op dit moment ruim 100.000 ton per jaar. Van Werven bespaart daarmee 250.000 ton CO2, te vergelijken met de uitstoot van 100.000 auto’s per jaar. De secundaire grondstoffen krijgen een hoogwaardige toepassing in bijvoorbeeld nieuw tuinmeubilair, de automotive industrie en in huishoudelijke artikelen.

Gerelateerde artikelen