Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 01 november 2017

BinBang lanceert afvaloplossing basisscholen

Duurzame startup BinBang heeft leerlingen van basisschool St. Joris in Heumen verrast met zestien afvalbakken en de leraren met een lespakket voor een afvalvrije school.

St.JorisxBinBang.jpgEen ouder haalde de BinBang afvalbakken af op vakbeurs Recycling.
Foto: BinBang

Met de actie lanceert BinBang haar nieuwe aanpak voor basisscholen. De startup denkt dat afval op scholen een stuk beter gescheiden kan worden ingezameld met de speciale BinBang-afvalbakken. Daarnaast levert het bedrijf scholen lespakketten over afval en aanvullende opties, zoals een Koffiedik Growth Kit of een wormenhotel.     

De BinBang afvalbakken worden gemaakt van gerecycled plastic en zijn bedoeld om alle soorten afval mee te scheiden. Verder kan er op bijgehouden worden hoeveel afval er wordt gescheiden. Een aanvullend voordeel voor scholen is dat ze door goed afval te scheiden ook kunnen besparen op hun afvalrekening, aldus BinBang.

Aandacht voor scholen

De Rijksoverheid maakt zich ook hard voor afval scheiden bij de jeugd. In het Grondstoffenakkoord worden basisscholen specifiek genoemd als kansrijk voor betere afvalscheiding. Ook is Rijkswaterstaat vorig jaar in samenwerking met Royal HaskoningDHV gestart met een traject om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor gescheiden afvalinzameling op scholen (basis- en voortgezet onderwijs) en dit te stimuleren.

Gesponsord pakket

BinBang zoekt nog twintig scholen die een gesponsord pakket willen proberen om daarmee ook hun school op een leuke manier afvalvrij te maken.