Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 02 november 2017

PSO-trede 3 voor Verspillingsfabriek en Gebr. Hummel

Zowel de Verspillingsfabriek als Gebroeders Hummel uit Leek hebben de hoogst haalbare notering (trede 3) op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald.

De Verspillingsfabriek uit Veghel startte anderhalf jaar geleden met de ambitie om een grootschalige aanpak van voedselverspilling en de aanpak van de verspilling van talent. Wat betreft deze laatste ambitie wil het bedrijf serieus werk maken van het in dienst nemen en houden van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Daarvoor werd een jaar geleden een speciale manager Inclusiviteit in dienst genomen. Deze moet ervoor zorgen dat  in 2020 het personeelsbestand voor minimaal tien procent uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bestaat.

Samenwerking

Ook Gebroeders Hummel Recycling BV uit Leek is erkend voor de PSO-trede 3 en het PSO 30+ certificaat. Deze laatste is bedoeld om organisaties waarbij minimaal 30 procent van het personeel in loondienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt zichtbaar te maken door een certificering. Gebroeders Hummel is gespecialiseerd in de inzameling van oud papier, karton en kunststofafval. Wat MVO beleid betreft zet Hummel Recycling zich in voor allerlei goede doelen. Dicht bij huis maar ook bij humanitaire rampen elders in de wereld. Ook heeft het bedrijf een samenwerkingsverband met Matchpunt Noorderkwartier. Deze instantie is een samenwerking tussen de sociale dienst en het WSW bedrijf. Beide instanties hebben verschillende doelgroepen. Uit beide doelgroepen wordt geput om voldoende productiemedewerkers te houden.

Zichtbaar

De PSO is een landelijk meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van Sociaal Ondernemen van een onderneming objectief zichtbaar maakt. De PSO is in 2011 in samenwerking met TNO, PSO-Nederland en diverse marktpartijen ontwikkeld. Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede manier aan werk te helpen.