Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 06 november 2017

Milieu Centraal lanceert nieuwe afvalsite

Milieu Centraal helpt consumenten al hun afval te scheiden met de Afvalscheidingswijzer, maar met Zootje Geregeld wil de organisatie nog meer informatie over afval en grondstoffen uitwisselen.

Op de nieuwe website Zootje Geregeld kunnen mensen tips en slimmigheidjes met elkaar delen over hoe ze minder afval kunnen produceren en beter kunnen scheiden. Zo staan er tips op om kleding langer mooi te houden en minder voedsel weg te gooien. Bij de website hoort ook een Facebookpagina.

De organisatie maakt verder bekend welke afvalstromen de meeste onduidelijkheid opleveren voor mensen die hun afval goed willen scheiden. Op de Afvalscheidingswijzers wordt jaarlijks een half miljoen keer informatie opgezocht, en daaruit blijkt dat mensen het vaakst opzoeken in welke afvalbak een lege chipszak thuishoort. Ook melkpakken en aluminiumfolie zorgen voor verwarring bij consumenten. De top 10 van meest opgezochte stromen bevat verder verpakkingspiepschuim, spuitbussen deodorant, cd's, luiers, theezakjes, aluminium blikjes en gewone blikjes. “Mensen willen het graag goed doen, maar er zijn nog veel instinkers,” zegt woordvoerder Magreet Schijvens.

Gerelateerde artikelen