Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 10 november 2017

Helmonds winkelgebied schoonste van Nederland

Winkelcentrum Brouwhorst in Helmond heeft de landelijke verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland gewonnen, een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon.

Brouwhorst schoonste winkelgebied van Nederland 2017.jpgWinkelcentrum Brouwhorst in Helmond wint dit jaar de titel 'Schoonste Winkelgebied van Nederland 2017'.
Foto: Foto: Rutger Lamers

Het Brabantse winkelcentrum heeft de overwinning vooral te danken aan de hoge betrokkenheid van de winkeliers en de gemeente bij het winkelcentrum. Daarnaast zijn bezoekers erg te spreken over de inrichting waardoor het prettig toeven is het Brabantse winkelcentrum, aldus organisator van de verkiezing NederlandSchoon.

Winkelhof Waldeck in Den Haag en Centrum Bergambacht in Krimpenerwaard eindigden op een respectievelijk tweede en derde plek. Dit jaar deden er 612 winkelgebieden in 88 gemeenten mee, een stijging ten opzichte van vorig jaar toen 558 winkelgebieden in 63 gemeenten meedongen naar de titel.

Schoonste Winkelgebied Verkiezing

Elk jaar organiseert NederlandSchoon de Schoonste Winkelgebied Verkiezing van het Jaar. Met de verkiezing wil NederlandSchoon ondernemers, beheerders en gemeenten meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte.

De ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2017’ wordt samen met de ‘Grootste Stijger 2017’ bekendgemaakt tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon op maandag 20 november in Media Plaza te Utrecht.