Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 12 december 2017

Wecycle verdubbelt inleverplekken bij supermarkten

De uitbreiding met Albert Heijn was een belangrijk onderdeel voor het verdubbelen van het inlevernetwerk voor spaarlampen en kleine apparaten van Wecycle.

inleverpunt Wecycle in supermarkt.pngFoto: Wecycle

Dit jaar heeft Wecycle het aantal inleverplekken voor afgedankte kleine elektrische apparaten en kapotte spaarlampen bij supermarkten verdubbeld naar 2.500. De organisatie spreekt hiermee van een landelijke dekking en speelt in op een groeiende behoefte van de consument om klein e-waste in te leveren bij supermarkten. Uit onderzoek door bureau Motivaction blijkt namelijk dat van de mensen die spaarlampen bij voorkeur in een winkel inleveren, zes op de tien de voorkeur geven aan de supermarkt. Van de mensen die afgedankte kleine apparaten in een winkel willen inleveren, doet ruim een derde dit het liefst bij de supermarkt.

Jan Vlak, directeur Wecycle: ”Supermarkten horen tot de meest populaire inleverpunten. Vandaar dat we het aantal inleverbakken daar hebben verdubbeld tot een landelijk dekkend netwerk. De uitbreiding met Albert Heijn dit jaar was hier een belangrijk onderdeel van.”

Financiering

De financiering van de meubels bij de supermarkten is een samenwerking tussen de retailers en de producentenstichtingen Bruingoed, ICT Milieu en LightRec Nederland. Zij behoren tot de opdrachtgevers van Wecycle en verenigen meer dan 1.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Gerelateerde artikelen