Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 13 december 2017

Waste Transformer voortaan ook te leasen

Afvalproducenten die organisch afval lokaal willen omzetten in energie kunnen een Waste Transformer voortaan ook leasen. Dankzij een samenwerking met De Lage Landen is een grote investering niet meer nodig.

De samenwerking tussen De Lage Landen (DLL) en The Waste Transformers maakt het mogelijk voor organisaties die organisch afval produceren een Waste Transformer op eigen locatie te leasen of te huren en daarmee kostenneutraal of –positief hun afval te verwerken tot groene energie. Een Waste Transformer zet lokaal organisch afval om in energie, zodat het niet meer opgehaald hoeft te worden door vervuilende diesel trucks. Uit het afval worden de belangrijke nutriënten en het water teruggewonnen. Daarnaast wordt het restmateriaal geupcycled tot papier en in de toekomst mogelijk tot textiel.

Door deze samenwerking hoeven organisaties die afval produceren geen grote investeringen meer te doen, maar verwerken ze hun eigen afval tegen een standaard maandelijkse fee. Een Waste Transformer verwerkt tussen de 600 en 3.500 kilo organisch afval per dag.

Waste Transformers zijn onder andere actief in Nederland, Zuid-Afrika, Sierra Leone, Ghana, Chili en Hong Kong. De Lage Landen is een internationaal bedrijf voor vendor finance met meer dan 30 miljard euro aan activa. DLL biedt op activa gebaseerde financieringsoplossingen in de sectoren agri, food, gezondheidszorg, clean technology, bouw, transport, industrie en kantoortechnologie.

De Amsterdamse Waste Transformer zet het afval van een groep restaurants om in groene energie. Bron: YouTube