Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 19 december 2017

Ook kleine AEEA mag mee met de bezorger

Wecycle start in samenwerking met een aantal vervoerders en winkels een landelijk initiatief waarbij kleine AEEA meegegeven mag worden aan de bezorger wanneer deze langskomt om een groot apparaat te bezorgen.

wecycle-2016_online.jpgDe oud-voor-nieuw-regeling bestond natuurlijk al langer maar het idee achter deze nieuwe optie is dat wanneer een groot apparaat, zoals een koelkast of wasmachine, aan huis wordt bezorgd, ook kleine AEEA kan worden meegegeven. De bezorgers zijn immers wel enige tijd bezig met de installatie van het grote apparaat, wat mensen de gelegenheid geeft de kleinere afgedankte apparaten bij elkaar te zoeken. Een voordeel daarvan is verder dat het AEEA dan meegegeven wordt aan mensen die bekwaam zijn in het omgaan met deze stroom.

De service is er op gericht om de hoeveelheid ingeleverde oude elektrische en elektronische apparaten te vergroten. “Dat is heel belangrijk,” aldus directeur van Wecycle Jan Vlak, “want jaarlijks verdwijnt veel klein e-waste in de vuilnisbak en gaat zo verloren voor recycling. Door onze Premium Pick-up Service kan de consument de kleine apparaten zonder moeite inleveren voor recycling, eenvoudig vanuit thuis. Daarmee behouden we grondstoffen en sparen we het milieu.”

Wecycle deed zelf onderzoek naar de wenselijkheid van een service als deze. Van de ruim duizend geënquêteerde mensen, gaf 82 procent aan een service als deze zeer te waarderen. Driekwart zou zelf ook gebruikmaken van de dienst. Op dit moment zouden er gemiddeld vier kleine elektrische apparaten per huishouden liggen te wachten op een gang naar de milieustraat.