Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 28 december 2017

Meer inzamelpunten nodig voor gebruikt frituurvet

Op dit moment zijn er ongeveer drieduizend punten in Nederland waar particulieren hun gebruikte frituurvet kunnen inleveren. Toch waarschuwt de campagne 'Frituurvet Recycle het' dat er meer inzamelpunten nodig zijn.

Het aantal inzamelpunten kan erg verschillen per regio”, zegt Thijs Pasmans, projectleider van de campagne. “Er zijn gemeenten waar het dichtstbijzijnde inzamelpunt bijvoorbeeld op twintig kilometer ligt.” Ook zijn er inzamelpunten die niet zijn aangemeld bij de campagne, waardoor ze voor consumenten niet vindbaar zijn via de website.

Zonde, vinden ze bij ‘Frituurvet Recycle Het’. Omdat er nog niet overal voldoende inzamelpunten zijn, wordt nog niet al het gebruikte frituurvet ingezameld. Daardoor verdwijnt er nog veel frituurvet in het riool. Hier veroorzaakt het verstoppingen die de samenleving miljoenen euro’s kosten. Daarnaast kan ingezameld frituurvet als grondstof dienen voor hernieuwbare energie.

Oproep

De campagne nodigt supermarkten, gemeenten, kinderboerderijen en verenigingen uit inzamelpunt te worden. Dat kan eenvoudig via een formulier op de campagnewebsite. Op die website zijn ook alle huidige aangemelde inzamelpunten te vinden per postcode.

MVO

‘Frituurvet Recycle Het’ is een initiatief van  MVO, de ketenorganisatie voor oliën en vetten die de oliën- en vettenindustrie in Nederland vertegenwoordigt.

Op YouTube legt 'Frituurvet Recycle Het' uit hoe vet wordt gebruikt voor de productie van biobrandstof. Bron: YouTube/Vetrecylehet

Gerelateerde artikelen