Categorie: duurzaam | Gepubliceerd: 03 januari 2018

Sims Recycling gaat op voor Groene Mug Bokaal

Recycler van AEEA Sims Recycling is door de gemeente Haarlem genomineerd als één van de duurzaamste bedrijven in de stad. Haarlemmers kunnen stemmen of het bedrijf de Groene Mug Bokaal verdient.

DSC00243.JPGBerg van computers die bij Sims Recycling van een sorteerband vallen.

Sims koopt oude IT in bij bedrijven, maakt deze data veilig, en renoveert de hardware om vervolgens te verkopen in een wereldwijde tweedehands markt. Sims gelooft in hergebruik eerst, lukt dat niet dan kan afgedankte apparatuur gerecycled worden.

Het bedrijf streeft er naar in 2020 10 procent minder brandstof te gebruiken, 10 procent minder energie te verbruiken en 10 procent minder afval voor de stort te produceren. Ook willen het haar watergebruik met 15 procent verminderen en 5 procent meer duurzame energie gebruiken.

Haarlemmers kunnen tot medio februari haar stem uitbrengen. Behalve op Sims Recycling kan dat op Asperitas, Het Groene Huis, Nolab Beveiliging, Top Format Productions en bakkerij Van Vessem.

De Groene Mug Bokaal is een publieksprijs voor de meest duurzame onderneming van de stad die sinds 2009 wordt uitgereikt in Haarlem. Vorig jaar ging de duurzaamheidsprijs naar maaltijdbox Beebox van Willem & Drees.

Gerelateerde artikelen