Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 12 januari 2018

Circl trapt circulaire week af met Blue Monday Rave

Nog niet zo'n zin in de Week van de Circulaire Economie? Kan kloppen, want maandag is het Blue Monday. Circulair platform Circl wil young professionals er doorheen slepen met een heuse rave.

Circl, een circulair platform op de Amsterdamse Zuidas, trapt de week op maandag 15 januari af met een ochtendfeest om Blue Monday, officieus de meest deprimerende dag van het jaar, te trotseren. Tijdens deze Blue Monday Rave, die start om 6.00 uur ’s ochtends, zijn yoga, DJ’s en livemuziek, een skippyballenrace, een lachworkshop en powerontbijt de ingrediënten om de gelukshormonen te boosten en Blue Monday opgeladen tegemoet te gaan, zo laat het pr-bureau van Cirl weten. Tijdens het ochtendfeest komen young professionals, werkzaam bij allerlei organisaties, samen om de circulaire week energiek af te trappen in Circl.

Circulaire hotspot

Circl moet in de Week van de Circulaire Economie de hotspot zijn voor iedereen die niet alleen maar wil praten over de circulaire economie maar ook vooral wil beginnen. “Op het programma staan evenementen die zijn gericht op het circulair activeren van grote corporate bedrijven, startups en individuen. Of je nu al jaren in het onderwerp zit, of net van het begrip hoort. Waar je je ook bevindt, just start”, zegt Merijn van de Bergh, directeur Circl.

Speeddates

Op dinsdag 16 januari is er een inspiratieavond Social Meets Design over hoe design en sociaal ondernemerschap samen revolutionaire oplossingen bieden voor de klimaatproblematiek. In de vorm van speeddates tussen designers, ondernemers en experts worden ter plekke stappen gezet. Diezelfde dag vindt ook de derde debatavond (in een reeks van vijf) plaats van NRC Live: de kracht van circulair. Koplopers gaan in op de succesfactoren, struikelblokken en mogelijkheden van nieuwe businessmodellen.

Circulair bouwen

Vrijdag 19 januari staat in het teken van de impact van circulair bouwen. Tijdens de sessie Vastgoed Forum gaan wetenschappers en ondernemers in op nut en noodzaak van duurzaam en circulair bouwen door woningcorporaties. Op deze bijeenkomst volgt een interactieve sessie waarbij Urban Minders, de Duurzame Jonge 100 en Vastgoed Forum de dialoog aangaan over de werkelijke impact van circulair bouwen. Tot slot leren ondernemers de juiste snaar te raken met communicatie tijdens de inspiratiesessie Circulaire Successen in de Media.

De week wordt afgesloten met een nieuwjaarsborrel waarbij iedereen samenkomt; van vastgoed tot design en van wetenschappers tot financiers. 

260-8d4dc324f1847c568ab7e0bfda0386aa.jpgCircl roept tijdens de Week van Circulaire Economie op tot circulaire actie met Just Start.  Foto: Circl