Categorie: productnieuws | Gepubliceerd: 08 maart 2018

Drankpak van hernieuwbaar materiaal in museum

De drankverpakking Tetra Rex Bio-based staat sinds eind februari in het Londense Museum of Brands, bij het gedeelte 'Sustainable Packaging'.

Dit type verpakking van hernieuwbaar materiaal komt van producent Tetra Pak en bestaat sinds oktober 2014. Tetra Rex Bio-based is volledig gemaakt van FSC-gecertificeerd en –gecontroleerd karton en bioplastics op basis van suikerriet. In zo’n 3,5 jaar heeft Tetra Pak ruim een half miljard van deze verpakking geleverd.

“Het is goed dat Tetra Pak vooruitgang boekt op het gebied van volledig hernieuwbare verpakkingen”, vindt Chris Griffin van Museum of Brands. “Ze biedt drankmerken de mogelijkheid om te kiezen voor een duurzamere verpakking, in een tijd waarin consumenten steeds vaker milieuvriendelijke keuzes willen maken.”

Ook Tetra Pak-productdirecteur Christina Chester is blij met de vooruitgang. "We zijn blij dat de populariteit van Tetra Rex Bio-based groeit. Verpakkingen die volledig bestaan uit hernieuwbaar materiaal zijn niet alleen goed voor de planeet, maar ook goed voor merken die zichzelf willen onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Alle materialen in Tetra Pak zijn volledig traceerbaar naar hun plantaardige oorsprong."

Gerelateerde artikelen