Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 09 maart 2018

Eerste Gold-certificaat Cradle to Cradle voor AGC

AGC Glass Europe heeft dit jaar als eerste glasfabrikant een Gold-certificaat van Cradle to Cradle Certified behaald voor zijn gamma figuurglas.

De vlakglasproducent startte al met het certificeringsproces in 2010. Eerder behaalde het bedrijf al een Silver-certificaat van Cradle to Cradle Certified voor zijn floatglas en zijn glas met magnetroncoating en een Bronze-certificaat voor zijn gamma decoratieve producten, zijn gelaagd glas en zijn isolerende beglazingen.

Het certificeringsprogramma van Cradle to Cradle Certified beoordeelt de algemene duurzaamheid van producten tijdens hun volledige levenscyclus. De figuurglasproducten van AGC kregen een Platinum-certificaat voor Material Health en een Gold-certificaat voor de vijf andere criteria waarmee bij deze certificering rekening wordt gehouden.

Deze nieuwe certificering is de nieuwste stap in het beleid dat AGC op het vlak van duurzame ontwikkeling voert om de milieuprestaties van zijn producten en zijn productievestiging permanent te verbeteren.

Cradle to Cradle Certified is een exclusief keurmerk van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. AGC Glass Europe is de Europese tak van de grootste vlakglasproducent ter wereld, Asahi Glass Co. Ltd, met meer dan 100 locaties in heel Europa en 16.000 werknemers.