Categorie: hergebruik | Gepubliceerd: 14 maart 2018

Dik-Faber verzorgt aftrap Fibersort Machine

Vanwege de "grote impact" van de Fibersort machine, wordt er een extra openingsfeestje georganseerd voor de textielsorteermachine.

De Fibersort machine is eind vorig jaar al in gebruik genomen bij Wieland Textiles. Desondanks hebben de initiatiefnemers achter de innovatie "vanwege de grote impact van deze machine op de textielketen" besloten een feestelijke kick-off te organiseren. Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) mag vandaag (14 maart) de aftrap verzorgen bij Wieland Textiles in Wormerveer.

De Fibersort machine is ontwikkeld door Wieland Textiles, Valvan Baling Systems, Worn Again, Procotex, Circle Economy en Leger des Heils ReShare. De sorteermachine gebruikt infrarood om de materialen in textiel te detecteren. Noodzakelijk, volgens de bedenkers, omdat labels vaak geen correcte informatie geven over de samenstelling van de stof. Daardoor kan dit deel van het sorteerproces niet handmatig gebeuren.

De ontwikkeling van de machine is mede mogelijk gemaakt door een Interreg-subsidie van de Europese Unie, naast investeringsbudget vanuit de organisaties zelf. Sinds het voorjaar in 2017 gaat er proefsgewijs textiel door de Fibersort Machine en in 2018 is deze helemaal operationeel.

Meer weten over Stichting Leger des Heils ReShare?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website