Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 10 april 2018

BNP Paribas sluit zich aan bij Ellen MacArthur Foundation

Vermogensfinancier BNP Paribas Leasing Solutions is lid geworden van het Circular Economy 100 (CE100)-programma van de Ellen MacArthur Foundation.

Door zich aan dit programma te verbinden, wil BNP laten zien dat het zich inzet voor onderzoek naar nieuwe financieringsvormen. Daarnaast ondersteunt de financier bedrijven die overgaan naar de circulaire economie.

“Ons beleid voor verantwoord ondernemen ligt in de lijn van de duurzame ontwikkelingsdoelen die de Verenigde Naties in 2015 hebben aangenomen”, laat CEO Charlotte Dennery van BNP Parisbas Leasing Solutions weten. “Ons doel is om bij te dragen aan een betere toekomst en te zorgen voor een positieve impact op de maatschappij. Door lid te worden van de Ellen MacArthur Foundation dragen we hieraan bij door deel te nemen aan onderzoek in verband met de circulaire economie, samen met internationaal gerenommeerde bedrijven.”

Lease- en huuroplossingen

De Ellen MacArthur Foundation richt zich op het ontwikkelen van een circulaire economie. Deze organisatie ziet in BNP een waardevol bedrijf, mede vanwege zijn lease- en huuroplossingen. Deze bieden een alternatief voor het bezit van producten en zijn voorbeelden van bedrijfsmodellen die bijdragen aan een circulaire economie.