Categorie: duurzaam | Gepubliceerd: 13 april 2018

Vepa verkozen tot duurzaamste bedrijf van Drenthe

Het Hoogeveense bedrijf Vepa, dat samen met stichting Plastic Whale kantoormeubelen maakt van Amsterdams grachtenplastic, is uitgeroepen tot het duurzaamste bedrijf van Drenthe.

PWCF Boardroom Table + Chairs.JPGKantoormeubilair van Plastic Whale en meubelfabrikant Vepa.
Foto: Plastic Whale/Vepa

Dat is gisteren (12 april) bekend gemaakt tijdens Hét Duurzaam Drenthe Event in het provinciehuis in Assen. Een jury geleid door gedeputeerde Tjisse Stelpstra roemde Vepa omdat het van afval weer gewilde, nieuwe producten maakt. Onlangs maakten het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Nationale Nederlanden en Vrumona bekend dat ze de eerste afnemers zullen zijn van het kantoormeubilair uit Amsterdam grachtenplastic.

Voor de vervaardiging van het meubilair gebruikt Vepa petflessen die door Plastic Whale zijn opgevist. Ook smelt het bedrijf staalafval om tot het onderstel van stoelen. Doel is om een een afvalloze fabriek te worden. Om duurzaamheid te kunnen waarborgen wordt de productie bewust in Nederland en in eigen hand gehouden.

Publieksprijs

Op Hét Duurzaam Drenthe Event mocht Gebiedscoörporatie Zuidoost Drenthe de publieksprijs voor een duurzaam idee in ontvangst nemen. Zij willen bermgras een nieuwe toekomst geven. Bermgras wordt momenteel gezien als afval. Maar het is juist geschikt als grondstof voor bijvoorbeeld plaatmateriaal, papier of karton, vindt de gebiedscoörporatie.

Duurzame ontmoetingsplaats

Naast de prijsuitreiking was er ook een ontmoetingsplaats om Drentse duurzame initiatieven verder te helpen: DatePlaza. Op de DatePlaza ontmoetten experts, bedrijven, bezoekers en overheden elkaar voor advies en om te netwerken. Verder waren er workshops voor meer inspiratie op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Hét Duurzaam Drenthe Event werd bezocht door ruim tweehonderd belangstellenden.