Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 23 april 2018

Lokale goede doelen maken kans op Wecycle-cheque

Inwoners van 285 gemeenten die afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (AEEA) inleveren op de gemeentelijke milieustraat kunnen daarmee een zelfgekozen lokaal goed doel ondersteunen.

Wecycle_inleveractie_gemeenten_2018_HR.pngAfbeelding: Wecycle

Wie op de gemeentelijke milieustraat AEEA inlevert, kan ter plekke met een smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. GPS stelt vast of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens scoort de inwoner punten voor het lokale goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van 1.000 euro.

De inleveraar maakt zelf ook kans op een prijs. De eerste 100 inleveraars per milieustraat ontvangen een Wecycle-kwartetspel waarin spelenderwijs alle inlevermogelijkheden in beeld komen. De actie loopt tot en met 31 augustus bij alle gemeenten die samenwerken met Wecycle.

Kleine apparaten en betrokkenheid

Doel van de actie is het inleveren te stimuleren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten (bijvoorbeeld mixer, föhn, mobiele telefoon, magnetron, (spel)computer, stofzuiger, printer, zaklamp, boormachine) en spaarlampen. Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: ”Veel mensen gaan meerdere keren per jaar naar de gemeentelijke milieustraat. Het is voor de circulaire economie belangrijk daar ook kleine apparaten en lampen in te leveren. Met deze inzamelactie geven we hier een impuls aan. Betrokkenheid bij onze partnergemeenten vinden we ook heel belangrijk. De sponsorcheques voor lokale goede doelen zijn hier een uiting van.”