Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 14 mei 2018

Tomra sponsort onderzoek naar oceaanplastic

Tijdens een zeilreis naar het noorden van de Grote Oceaan gaat een geheel vrouwelijke crew onderzoek doen naar oceaanvervuiling door plastic en gerelateerde milieu- en gezondheidsproblemen. Tomra wordt titelsponsor van de 'eXXpedition-zeilreis'.

Co-Founder Emily Penn collecting microplastics.jpgMede-initiatiefnemer Emily Penn verzamelt microplastics.
Foto: eXXpedition

De aankondiging vindt vandaag plaats tijdens de Ifat in München, ‘s werelds grootste vakbeurs voor water-, riool-, afval- en grondstoffenbeheer. Gelijktijdig zal Emily Penn, mede-oprichter van eXXpedition, deelnemen aan een paneldiscussie over zwerfvuil. Penn heeft het afgelopen decennium onderzoek gedaan naar plasticvervuiling uit de tropen naar het noordpoolgebied en ze is op een missie om ‘changemakers’ te inspireren en te faciliteren via eXXpedition. Daarnaast traint zij topatleten, beleidsmakers, bedrijfsleiders en beroemdheden om op te kunnen treden als pleitbezorgers voor de oceaanproblematiek.

‘eXXpedition North Pacific 2018’ heeft tot doel om het bewustzijn rond de verwoestende gevolgen van plastic en giftige stoffen in onze oceanen te vergroten, vrouwen in wetenschap, leiderschap en avontuur te vieren en wereldwijde ambassadeurs te inspireren.

De eXXpedition-crew zeilt met de Sea Dragon, een wetenschappelijk verkenningsschip, van Oahu, Hawaii naar Vancouver, British-Columbia (23 juni tot 15 juli 2018) en vervolgens van Vancouver naar Seattle (21 juli tot 28 juli 2018) waar de reis zal eindigen. De bemanning zeilt 3.000 zeemijl door één van de meest vervuilde gebieden op de planeet, beter bekend als de ‘Great Pacific Garbage Patch’ vanwege het plastic dat zich daar verzamelt.

Het eXXpedition-team is een internationale groep van 24 vrouwen. De crew verzamelt data voor een verscheidenheid aan datasets en wetenschappelijke studies die worden gesteund door Ocean Wise en het #CleanSeas-initiatief van het milieuprogramma van de Verenigde Naties.