Categorie: arbo & kwaliteit | Gepubliceerd: 17 mei 2018

Virol opent bedrijfsschool demontage AEEA

Op de Virol E-waste Academy in Scheemda worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid voor het demonteren van AEEA.

De E-waste Academy wordt vandaag (17 mei) geopend door gedeputeerde Patrick Brouns. Virol zorgt er naar eigen zeggen voor waardevol werk waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de circulaire economie.

Anneloes Oldenburger, namens Virol E-waste: “Alles heeft waarde bij Virol. De Virol E-waste Academy is een mooi voorbeeld van circulaire economie. Minder grondstoffen uit de natuur, het duurzaam opleiden van mensen en het herplaatsen van mensen terug op de arbeidsmarkt. Door goed samen te werken met scholen, de overheid en bedrijven is het mogelijk om mensen met een passende opleiding terug te plaatsen op de arbeidsmarkt."

De bedrijfsschool is onderdeel van het project De Kansrijke Leerweg, waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid om vervolgens door te stromen naar een betaalde baan of vervolgopleiding. Het project wordt deels gesubsidieerd door de provincie Groningen. Naast de E-waste Academy zijn er nog vier andere bedrijfsscholen in de provincie. Dankzij dit samenwerkingsverband tussen bedrijven, scholen en de overheid moeten de deelnemers meer kans krijgen op een baan.