Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 22 mei 2018

Zonnepark Avri officieel geopend

Met een zonnepark krijgt de oude afvalberg van Avri in Geldermalsen een nieuwe, duurzame bestemming.

Het zonnepark is vrijdag (18 mei) officieel geopend. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk verzorgde de openingshandeling onder toeziend oog van zo'n vijftig aanwezige bestuurders en relaties.

Met een oppervlakte van 12 hectare gaat het om het grootste zonnepark van Gelderland. Er staan ruim 34.000 zonnepanelen, die genoeg elektriciteit opwekken voor circa drieduizend huishoudens. Het was de bedoeling om het zonnepark al in het najaar van 2017 te openen. De levering van de panelen liep echter vertraging op door een tekort aan zonnepanelen op de Europese markt.

De afvalberg van Avri in Geldermalsen was tussen 1969 en 2014 in gebruik als stortplaats. De laatste vracht werd gestort in de zomer van 2014, onder het beheer van Afvalzorg. Daarna startte Avri met de eindafwerking.

Consumenten

Consumenten kunnen energie van het park afnemen via energieaanbieder Vandebron. Op een later moment worden er excursies georganiseerd, zodat ook omwonenden en andere geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen op het zonnepark. Ook kunnen inwoners van Rivierenland binnenkort financieel participeren.